Kom erbij

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Op deze pagina vind je informatie en een overzicht van de (vaak gratis) activiteiten die de Bibliotheek voor jou organiseert.

Ontmoet nieuwe mensen

Oma’s Soep: jong & oud delen soep én verhalen 

Oma's Soep Speeddate: meer info & aanmelden

Info & aanmelden

Kom erbij agenda

Week tegen eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. De Bibliotheek organiseert tijdens deze week allerlei activiteiten die je in contact brengen met andere mensen. Kijk dus snel op deze pagina wat er allemaal te beleven is in de Bibliotheek - tijdens deze week, maar ook het hele jaar door!

Leren én ontmoeten

Nieuwe mensen ontmoeten en een nieuwe vaardigheid leren? Wij organiseren het hele jaar door diverse cursussen. Van taal tot fotografie en van programmeren tot improvisatietheater. Er zit iets bij voor iedereen!

Bekijk het cursusaanbod

Leestips

Kijktips

Online talk 'Hooptimisme'

Voor de 25e aflevering van onze KennisMakerijRevue was Leo Bormans te gast. Hij schreef het boek The World Book of Hope. In deze online talk ‘Hooptimisme’ vertaalt hij zijn opgedane kennis en wetenschap in 20 adviezen om een hoopvol leven te leiden.

In gesprek

In 2020 spraken we in de reeks Covid-Dialogen student Bart van Popering (22). Hij werd flink uitgedaagd om zijn depressies de baas te blijven, wat lukte! Het mooie was ook dat hij door de nieuwe situatie een volwassen gesprek kon voeren met zijn ouders.

Kindercollege eenzaamheid

Eenzaamheid is een steeds groter probleem onder alle leeftijdsgroepen. Ook kinderen hebben er steeds meer last van. Wetenschapper Gerine Lodder van Tilburg University doet onderzoek naar dit onderwerp en vertelt erover tijdens dit Kindercollege.