Podcasts

Faalcast: luisteren naar fuckups

De Faalcast is een podcast rondom carrièreblunders, bad practices en professionele misstappen. De gasten worden gevierd en hun verhalen in het zonnetje gezet. Want wie geen fouten maakt, maak meestal niets!

Productie: Bank 15 en de KennisMakerij, i.s.m. Omroep Tilburg

Dwarse schrijvers & rebelse boeken

In deze podcastserie spreekt Leonoor van Dam, collectioneur van de Bibliotheek, dwarse schrijvers over rebelse boeken. Aafke Romeijn en Anton Dautzenberg zijn de eerste twee geïnterviewden.

Productie: Omroep Tilburg i.s.m. Tilt en de Bibliotheek Midden-Brabant

Kinderboekenpodcast: Leesbeesten & Luistervinken

Kort & Laat zijn de zomerse voorleesavonden van Tilt &
De Nieuwe Vorst. In deze podcast delen we de mooiste voorgelezen verhalen. Want zeg nou zelf, wanneer was de laatste keer dat iemand jou voorlas?  

Productie: Omroep Tilburg, De Nieuwe Vorst en Tilt, i.s.m. de Bibliotheek Midden-Brabant

Leesbeesten & Luistervinken

In deze kinderboekenpodcast gaan basisschoolleerlingen uit de bovenbouw (groep 6 t/m 8) in gesprek met hun favoriete kinderboekenschrijver.

Productie: Cubiss & Radiorakkers

Woesj!

Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier?

Woesj! is een podcast over creatief schrijven, met als doel om kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar te motiveren om (te) gekke dingen te doen met hun pen.

Productie: Rijnbrink

Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcastserie over jeugdliteratuur. Kinderboekenrecensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard zijn de bedenkers. Het doel van de serie is ouders, leerkrachten en liefhebbers van kinderboeken maandelijks te informeren over, en te enthousiasmeren voor jeugdliteratuur.