• Voor Nederlandse en buitenlandse literatuur

  De Uittrekselbank bevat auteursportretten en uittreksels van velerlei boeken. Je kunt er terecht voor biografische gegevens, hoofdlijnen van verhalen, een bibliografie en verwijzingen naar handige internetadressen.

  Log, indien nodig, niet in met je wachtwoord, maar met je pincode: 'DDMM'.

 • Gratis kranten en tijdschriften

  Met Pressreader heb je toegang tot 5.000 kranten, in meer dan 60 talen, uit meer dan 100 landen. Behalve vijf Nederlandse dagbladen, kun je via Pressreader kranten, lifestylebladen en vaktijdschriften raadplegen uit onder meer de VS en Saoedi-Arabië. Allemaal actueel en je kunt in het archief tot 60 dagen terug.

 • Haal je digitale krant op in de bibliotheek

  Pressreader is ook als app beschikbaar. Maak in één van onze vestigingen verbinding met het wifinetwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook!

  Download Pressreader gratis in de App Store, Google Play en de Windows Store.

 • Luister goed

  De zogeheten Luisterbieb-app is gratis en offline te gebruiken. Met de app kun je onderweg naar werk of school een verhaal of hoorcollege beluisteren. Je kunt bovendien luisteren voor je lijst. 

Digitale etalage: Management & Marketing

De digitale etalage 'Management en Marketing' is gevuld met tal van tips voor ondernemers. Ook vind je er alles over de verschillende vormen van (online) marketingstrategieën.

Digitale etalage: Opvoeding & Onderwijs

In de digitale etalage 'Opvoeding en Onderwijs' vind je achtergrondinformatie over bijvoorbeeld voorlezen, activerende didactiek en hyperopvoeden. We publiceren elke maand een nieuw themadossier!

Historische kranten doorzoeken

Via Delpher kun je originele teksten uit meer dan 1 miljoen kranten, anderhalf miljoen tijdschriften en meer dan 90.000 boeken uit de zeventiende tot de twintigste eeuw woord voor woord online doorzoeken. Het werkt net als zoeken via Google.

Om enkele lokale titels te noemen: 'Nieuwsblad van het Zuiden', 'Tilburgsche Courant' en 'De Maasbode'. In De Bibliotheek Tilburg Centrum staat overigens nog een microfichesmachine met historische kranten om te raadplegen, waaronder 'de Volkskrant'.  

Digitale etalage: Brabants Erfgoed

Duik in de historie van Brabant uit de twintigste eeuw. De digitale etalage 'Brabants Erfgoed' neemt je mee terug in de tijd.

Verdiep je in de historie van de provincie met themadossiers en historisch beeldmateriaal, of kom op ideeën via de agenda vol exposities en evenementen in Barbant.