• Gratis kranten en tijdschriften

    Met Pressreader heb je toegang tot 5.000 kranten, in meer dan 60 talen, uit meer dan 100 landen. Behalve vijf Nederlandse dagbladen, kun je via Pressreader kranten, lifestylebladen en vaktijdschriften raadplegen uit onder meer de VS en Saoedi-Arabië. Allemaal actueel en je kunt in het archief tot 60 dagen terug.

  • Haal je digitale krant op in de bibliotheek

    Pressreader is ook als app beschikbaar. Maak in één van onze vestigingen verbinding met het wifinetwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook!

    Download Pressreader gratis in de App Store, Google Play en de Windows Store.

  • Luister goed

    De zogeheten Luisterbieb-app is gratis en offline te gebruiken. Met de app kun je onderweg naar werk of school een verhaal of hoorcollege beluisteren. Je kunt bovendien luisteren voor je lijst. 

Historische kranten doorzoeken

Via Delpher kun je originele teksten uit meer dan 1 miljoen kranten, anderhalf miljoen tijdschriften en meer dan 90.000 boeken uit de zeventiende tot de twintigste eeuw woord voor woord online doorzoeken. Het werkt net als zoeken via Google.

Om enkele lokale titels te noemen: 'Nieuwsblad van het Zuiden', 'Tilburgsche Courant' en 'De Maasbode'. In De Bibliotheek Tilburg Centrum staat overigens nog een microfichesmachine met historische kranten om te raadplegen, waaronder 'de Volkskrant'.  

Uittrekselbank voor Nederlandse en buitenlandse literatuur

De Uittrekselbank bevat auteursportretten en uittreksels van velerlei boeken. Je kunt er, op de computers in onze vestigingen, terecht voor biografische gegevens, hoofdlijnen van verhalen, een bibliografie en verwijzingen naar handige internetadressen.

Log, indien erom wordt gevraagd, niet in met je wachtwoord, maar met je pincode: 'DDMM'.