E-books voor leden

Bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen. Er is keuze uit ruim 25-duizend titels. Voor tablet, telefoon, laptop en e-reader. Het aanbod groeit met de week.

Sinds 2014 kunnen bibliotheekleden e-books lenen. Er is steeds meer keus en het aantal lezers neemt toe. Benieuwd naar de harde cijfers over het gebruik en welke e-books het populairst waren in 2018?

De eregalerij van e-books

In Het Pantheon, de permanente tentoonstelling in het Letterkundig Museum, is het werk te zien van 100 schrijvers. Uit die poel werden 25 auteurs gekozen die voor 1941 overleden en van wie het werk nu rechtenvrij is.

Van elke schrijver is het meest tot de verbeelding sprekende boek opgenomen in de Eregalerij. Het zijn hoogtepunten uit duizend jaar Nederlandstalige literatuur. Je kunt ze kosteloos downloaden en lezen. Lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig.

Spreekuur over e-books

Heb je een e-reader en wil je e-books lenen van de Bibliotheek? Kom dan eens naar het spreekuur over e-books. Onze digidokter legt uit hoe het werkt en je kunt onze e-bookscollectie bekijken. Ook voor andere vragen over e-readers kun je bij haar terecht.

Luisterbieb

Met de Luisterbieb kun je plezier beleven aan de beste audioboeken, waar en wanneer je wil. In de stiltecoupé, onderweg naar je werk, of in een rumoerige omgeving. De Luisterbieb-app is gratis en je hoeft niet eens bibliotheeklid te zijn.