Veelgestelde vragen

De verspreiding van het coronavirus moet stoppen. Daarom heeft de overheid dinsdag 3 november extra maatregelen getroffen. Dit betekent dat alle vestigingen van 5 t/m 18 november helaas dicht zijn, maar je wel gebruikt kunt maken van de online en Afhaalbieb.

Veelgestelde vragen naar aanleiding van de maatregelen tegen corona


Lees hier meer over de aangescherpte maatregelen.

Heeft mijn Bibliotheek aangepaste openingstijden?

Van 5 t/m 18 november zijn onze vestigingen helaas gesloten. Vanaf 19 november hopen we je weer te mogen ontvangen. Toch boeken lenen? Het kan via de online Bibliotheek en de Afhaalbieb. Ook blijven we in de tussentijd online activiteiten organiseren en kun je online e-books en luisterboeken lenen.

Vinden er nog activiteiten, cursussen en spreekuren plaats in de Bibliotheken?

Activiteiten die van 5 t/m 18 november in de Bibliotheek zouden plaatsvinden, moeten we helaas annuleren. We bekijken of deze op een ander moment alsnog kunnen doorgaan. Wie al een kaartje had gekocht, ontvangt nog persoonlijk bericht. Ook deelnemers aan al onze cursussen ontvangen persoonlijk bericht wanneer de lessen starten of weer hervat worden.

Al onze online activiteiten gaan de komende weken natuurlijk gewoon door, bekijk de agenda.

Waar kan ik terecht voor het inleveren van materialen?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd, totdat de Bibliotheken weer open zijn. Wil je toch graag je boeken inleveren? Kijk dan op de vestigingspagina van jouw Bibliotheek waar en wanneer dat mogelijk is.

Ook kun je gebruikmaken van de online Bibliotheek. Hier vind je meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Ik had voor de sluiting van de Bibliotheken boeken gereserveerd en daarvoor al een afhaalbericht ontvangen. Kan ik die boeken nu afhalen?

Had je voor de sluiting vanaf 5 november al een boek gereserveerd en een mail ontvangen dat de reservering voor je klaarlag? Dan nemen we contact met je op om af te spreken waar en wanneer je het boek kunt afhalen. Ook nieuwe boektitels reserveren is mogelijk. Dat doe je online via Mijn Menu. Houd wel rekening met langere wachttijden dan je van ons gewend bent. Zodra het boek klaarligt, ontvang je een bericht van ons.

Kan ik online blijven lenen?

De e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek blijven gewoon beschikbaar voor alle leden van de Bibliotheek.


De Afhaalbieb is nog open


Onze vestigingen zijn weer geopend vanaf donderdag 19 november. Je kunt dus weer gewoon binnenlopen om boeken te lenen of in te leveren. Houd jij je bezoek het liefst nog zo kort mogelijk en/of word je graag verrast? Bestel eenvoudig online een boekenpakket voor jezelf of jouw kinderen en haal ze op bij een van onze afhaallocaties.

Kan ik kiezen welke specifieke boektitels ik in mijn boekenpakket wil?

Wanneer je je aanmeldt voor de Afhaalbieb, stellen we op basis van jouw voorkeursgenre(s) en leeftijd een boekenpakket voor je samen. Het pakket bestaat uit vijf boeken uit de collectie van de bibliotheekvestiging die je selecteert als afhaallocatie. Als je liever specifieke titels leent, reserveer deze dan via de online catalogus. Je ontvangt dan een bericht van de Bibliotheek, zodra de titel voor je klaarstaat in de kast met ‘gereserveerde boeken’.

Ik ben aan huis gebonden en kan of wil de deur niet uit. Hoe kan ik toch boeken lenen?

Kijk of iemand in je omgeving het pakket voor je kan ophalen. Is die mogelijkheid er niet? Ben je slecht ter been? En je wil toch graag lezen? De Bibliotheek Midden-Brabant beschikt over een bezorgdienst aan huis. Om boeken te bestellen en voor meer informatie, kun je Otto Janssen bellen op 013 547 0858. Je kunt hem ook een e-mail sturen.

Kun je met elk soort bibliotheekabonnement gebruikmaken van de Afhaalbieb?

Ja, zolang er in Nederland maatregelen tegen corona gelden en al onze bibliotheekvestigingen gesloten zijn, maakt het niet uit wat voor soort abonnement je hebt. Met elk type abonnement kun je dus gebruikmaken van de Afhaalbieb. De uitleentermijn is voor het standaard abonnement zes weken. Voor alle andere abonnementen is de termijn drie weken.

Kan ik me ook aanmelden voor de Afhaalbieb als ik nog geen lid ben, maar wel lid wil worden?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten via dit formulier. Zodra je je bibliotheekpas opgehaald hebt, kun je meteen gebruikmaken van de Afhaalbieb, de online Bibliotheek en boeken lenen in één van onze vestigingen.

Tot wanneer blijft de Afhaalbieb bestaan?

We willen de Afhaalbieb in ieder geval blijven aanbieden tot de eerstvolgende persconferentie rondom corona. Die wordt verwacht wordt op dinsdag 8 december.


Algemene vragen over lenen in de Bibliotheek en je lidmaatschap


Kijk hieronder voor het antwoord op algemene vragen over je lidmaatschap, te-laat-geld (ofwel boetes), digitale naslagwerken, de Bibliotheek-app en wat te doen wanneer je bibliotheekpas verdwenen is. 

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik nu doen?

Ben je het wachtwoord vergeten dat hoort bij je bibliotheekpas van de Bibliotheek Midden-Brabant, waarmee je inlogt bij 'Mijn Menu'? Kijk dan hier. Voor het aanmaken van een (nieuw) wachtwoord om e-books en luisterboeken te lenen bij de online Bibliotheek, kijk je hier.

Wat is het verschil tussen service- en zelfservice-uren?

Een aantal vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft haar openingstijden flink verruimd. Zo komen we tegemoet aan de wensen van onze klanten en is er meer tijd om de bibliotheek te bezoeken. De verruiming kunnen we alleen realiseren door te werken met zogenaamde ‘zelfservice-uren’. Tijdens die uren is er geen bibliotheekmedewerker aanwezig en kun je zelfstandig materialen zoeken, lenen en terugbrengen. Tijdens de 'service-uren’ zijn er wel bibliotheekmedewerkers aanwezig, die je graag assisteren en vragen beantwoorden.

Kan ik met mijn bibliotheekpas ook bij andere bibliotheken lenen?

Heb je een abonnement bij de Bibliotheek Midden-Brabant? Dan kun je je bij alle aangesloten gastleenbibliotheken laten inschrijven als gastlener. Je leent daar dan volgens de voorwaarden van de desbetreffende bibliotheek. Een overzicht van de aangesloten bibliotheken is te vinden op www.gastlenen.nl. Wanneer een andere bibliotheek in de provincie Noord-Brabant, Limburg, Gelderland of Overijssel jouw thuisbibliotheek is, kun je bij de Bibliotheek Midden-Brabant met je eigen pas gratis ingeschreven worden als gastlener. Je kunt daarmee per jaar gratis 50 boeken en onbeperkt dvd’s tegen betaling van leengeld lenen. Voor gastlenen hanteren wij een leentermijn van 3 weken voor boeken en games. Dvd's leen je voor 1 week.

Waar kan ik terecht met vragen over 'de online Bibliotheek'?

Veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden kun je vinden in de online Bibliotheek. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van de online Bibliotheek, bijvoorbeeld als je specifieke vragen hebt over e-books en luisterboeken. 

Hoe kan ik lid worden?

Inschrijven als lid kan bij iedere vestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant en online. Je kunt kiezen uit verschillende bibliotheekpassen. Als je 16 jaar of ouder bent, verzoeken we je om jezelf bij inschrijving te legitimeren. Voor jeugd en jongeren tot 18 jaar is een bibliotheekpas gratis en is legitimatie door een ouder of verzorger voldoende.

Als ik materialen wil verlengen, werkt de app dan makkelijker dan 'Mijn Menu' op de website?

De meningen zijn verdeeld, maar op tablets en smartphones hoef je in de app minder handelingen te verrichten voor een verlenging of reservering dan op de site, waar je 'Mijn Menu' rechtsboven vindt. Je treft daar ook de knop aan om de Bibliotheek-app, Bibliotheek Wise genaamd, te downloaden. Zo kun je beide opties zelf vergelijken en kiezen voor wat je het prettigst vindt. 

Hoe geef ik een wijziging door?

Wij vragen je wijzigingen in adresgegevens, tenaamstelling, telefoonnummer of e-mailadres tijdig door te geven. Dat kan schriftelijk, telefonisch of je kunt het zelf doen in Mijn Menu.

Wanneer kan ik mijn materialen inleveren?

Je kunt altijd je geleende spullen inleveren. Om niet te hoeven wachten, kun je gebruikmaken van inleverbussen aan de buitenkant van elke bibliotheek. Afhankelijk van de vestiging kun je óf 24 uur per dag de materialen in de inleverbus deponeren, óf alleen buiten openingstijden. (Bij sommige bibliotheken kun je ze tijdens openingsuren alleen binnen inleveren.) Bij inlevering na sluitingstijd geldt de volgende dag als inleverdatum. Voor elke verlenging via internet loopt de inleverdatum tot middernacht. 

De geleende materialen zijn beschadigd en/of incompleet. Wat nu?

Wij raden je aan de staat en de volledigheid van de materialen te controleren, voordat je ze leent en het direct te melden als er iets niet in orde is. Als er tijdens de leenperiode materialen beschadigd, verontreinigd of verloren zijn geraakt, dan verzoeken wij je vriendelijk het te melden. Wanneer je een materiaal zonder melding beschadigd, verontreinigd of incompleet terugbrengt, ontvang je van ons een rekening voor de administratie- en vervangingskosten.

Wat gebeurt er als ik materialen te laat inlever?

Voor te laat teruggebrachte materialen brengen wij kosten in rekening. Op de pagina Tarieven vind je de kosten per materiaal per dag.

Hoe kan ik mijn (openstaande) boete betalen?

Je kunt je boete betalen met je pinpas, bij de betaalstation in de bibliotheekvestiging. Of online, via IDEAL in de Wise app op je mobiele telefoon of in ‘Mijn menu’ op bibliotheekmb.nl op de computer. Dit doe je door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. In het menu bij 'Details financiële posten' zie je de te betalen boetes. Hier kun je direct via IDEAL een openstaande boete betalen.

Mijn bibliotheekpas is geblokkeerd. Wat nu?

Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd als de contributie of een rekening nog niet is betaald, of wanneer je een te hoge boete hebt voor te laat ingeleverd materiaal. Na ontvangst van betaling wordt de blokkade automatisch opgeheven. Bij betalingen via internet of zonder acceptgiro, dien je rekening te houden met twee weken verwerkingstijd.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat nu?

Bij verlies, diefstal of vermissing van je bibliotheekpas is het van belang dit direct via Mijn menu, aan de balie, of telefonisch (via 013 4648 510) te melden. Je bibliotheekpas wordt dan direct geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken. Je kunt een nieuwe pas aanvragen, tegen vergoeding van administratiekosten, en de pas in service-uren komen afhalen.

Kan ik in de bibliotheek exposeren, een cursus geven of een lezing houden?

Voor een antwoord op die vraag kun je het beste contact opnemen met de vestiging waarin je wil exposeren, een lezing wil houden of een cursus wil geven.

In welke vestigingen kan ik gebruikmaken van wifi?

Via het vestigingenoverzicht kun je zien welke bibliotheken zijn voorzien van wifi. Aan het gebruik van draadloos internet zijn geen kosten verbonden.

Hoe kan ik titels aanvragen die de bibliotheek niet in haar collectie heeft?

Als je graag een boek, film of game wil lenen, maar de bibliotheek heeft er geen exemplaren van in de collectie, dan kun je een aanschafsuggestie doen.

Waar vind ik een overzicht van catalogi, naslagwerken, uittreksels en samenvattingen van boeken?

Er wordt gewerkt aan iets volledigers, maar tot die tijd geeft de Startpagina van de openbare computers in de vestigingen zo'n overzicht. De links die erop staan, geven toegang tot bijvoorbeeld het Autotechnisch Handboek en Pressreader. Pressreader verdient speciale aandacht. Het is een archief van actuele, internationale kranten en tijdschriften, uit ruim 100 landen, dat tot twee maanden terug in de tijd gaat.  

Waar kan ik als ondernemer of leverancier terecht met vragen over de inkoopvoorwaarden van de Bibliotheek?

Inkoopvoorwaarden zijn per e-mail opvraagbaar bij de afdeling Facilitaire Zaken.

Wat is er gebeurd met de kortingen van de Voordeel-met-je-biebpas?

Sinds 1 juli 2017 is Voordeel-met-je-biebpas stopgezet. Veel van de kortingen op dierentuinen, musea en landelijke evenementen zijn daarmee komen te vervallen. Dat komt doordat Bibliotheken in Nederland een nieuw beleid hebben. Ze willen een aantrekkelijke plaats zijn voor zelfontplooiing en kennisverrijking. Daarbij stellen ze zich ten doel dat iedereen volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Daar horen andere voordelen bij. Wanneer er nieuwe aanbiedingen en kortingen komen en welke dat zijn, is vooralsnog niet bekend.


Ontbreekt er een antwoord op een prangende vraag?