Agenda

Resultaat 1 - 10 (van 56)

 • Cursusmarkt Bekijk details

  Van 12:00 tot 16:00 | de Bibliotheek LocHal

  Het nieuwe cursusseizoen staat voor de deur en daarom organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een Cursusmarkt op zaterdag 3 september. Kom gratis kennismaken met de cursussen die we dit seizoen aanbieden en doe mee met de verschillende workshops rondom het cursusaanbod!

  za 03 sep

 • Start cursus Online veiligheid & privacy Bekijk details

  Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

  Ontdek in 2 sessies van 2 uur hoe je jezelf online kunt beschermen. Leer o.a. wat cookies zijn, wat "Phishing" is, hoe je veilig online bankiert, etc. Deze cursus gegeven door Karin Saris start op maandag 19 september in de Bibliotheek 't Sant om 19.00 uur.

  ma 19 sep

 • Start cursus Schilderen Bekijk details

  Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek Waspik

  Tijdens de lessen leer je schildertechnieken ontwikkelen en krijg je de kans om open te staan voor creativiteit en experimenteren. Deze cursus is voor alle niveaus. Als beginner is er absoluut geen voorkennis noodzakelijk. Voor gevorderden is dit een kans om iets te maken wanneer je er thuis niet aan toekomt. Er zijn geen vaste opdrachten en docent Anita Jansen kijkt naar het niveau van de cursist. De cursus start op maandag 19 september om 19.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

  ma 19 sep

 • Start cursus Introductie in filosofie Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

  Aan de hand van de belangrijkste filosofen krijg je een indruk wat filosofie betekent. Filosofie is een kunst om het leven vorm te geven en inzicht te krijgen hoe je in het leven staat. De cursus start dinsdag 20 september onder leiding van Ineke van Pelt in de Bibliotheek LocHal om 19.30 uur.

  di 20 sep

 • Start cursus Neuro-linguïstisch programmeren Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

  Wil je een boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling? Wil je effectiever kunnen communiceren of meer grip op je emoties? Wil je inzicht in je eigen denkprocessen en die van een ander, gemakkelijker je doelen kunnen bereiken? NLP biedt een breed scala aan methodieken die de onderliggende principes duidelijk maken en geeft handvaten om ze toe te passen. In deze training, gegeven door Jos Verbunt, leer je de essenties van NLP op een zeer praktische manier. Met veel oefeningen en inspirerende theorie. Alles toepasbaar zowel zakelijk als privé. De cursus start woensdag 21 september in de Bibliotheek LocHal om 19.30 uur.

  wo 21 sep

 • Start cursus Engels niveau A1 Bekijk details

  Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

  Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete vragen te begrijpen en te gebruiken. Je zult jezelf en anderen kunnen voorstellen en persoonlijke vragen kunnen beantwoorden zoals waar je woont, mensen die je kent en de dingen die je graag doet. Je zult in staat zijn om samen te werken op een eenvoudige manier, wanneer de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is te helpen. De cursus Engels A1 van John Gommers start maandag 26 september in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

  ma 26 sep

 • Start cursus Engels B2.1 Bekijk details

  Van 19:00 tot 20:30 | de Bibliotheek 't Sant

  Tijdens deze cursus breid je je kennis van het Engels uit met extra veel aandacht voor de luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten. Ook zullen er (beperkt) huiswerkopdrachten gegeven worden. De cursus geven door Marion Bernard-Groen start maandag 26 september in de Bibliotheek 't Sant om 19.00 uur.

  ma 26 sep

 • Start cursus Fotografie Bekijk details

  Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

  Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 26 september om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

  ma 26 sep

 • Start cursus Engels niveau A2 Bekijk details

  Van 20:25 tot 21:55 | de Bibliotheek 't Sant

  Heb je de cursus op niveau I gevolgd? Of heb je 2 à 3 jaar onderwijs in de Engelse taal gehad? Dan is deze cursus iets voor jou! De grammatica wordt verder uitgelegd en de spreekvaardigheid wordt geoefend. In de cursus wordt veel aandacht besteed aan conversatie. Het zich goed kunnen redden in alledaagse situaties d.m.v. het aanscherpen van de al aanwezige kennis, uitbreiding van de woordenschat, grammatica e.d. Heb je elders Engels geleerd? Dan is niveaubepaling noodzakelijk. De cursus Engels A2 van John Gommers start maandag 26 september in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

  ma 26 sep

 • Start cursus Nieuw Grieks A1 naar ½ A2 Bekijk details

  Van 18:45 tot 20:15 | de Bibliotheek 't Sant

  De cursus is bedoeld voor iedereen die met succes heeft deelgenomen aan een cursus op A1-niveau of op andere wijze dit niveau bereikt heeft. Er worden verschillende thema’s behandeld zoals boodschappen doen, tickets kopen, bestellen in een taverna terwijl je kennis in de basis grammatica verder wordt verbreed. Meervoud, toekomende tijd, voornaamwoorden en nog meer komt aan bod. Tijdens de les wordt zoveel mogelijk tijd en aandacht besteed aan het ontwikkelen van je spreek- en luistervaardigheid. De cursus start op dinsdag 27 september de Bibliotheek 't Sant.

  di 27 sep

Paginanavigatie