Agenda

Resultaat 1 - 10 (van 17)

 • ma 30 jan [vol] Start cursus Fotografie Bekijk details

  Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

  Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 30 januari om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

 • wo 01 feb [geannuleerd] Start cursus Ontdek de kunstenaar in jezelf Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

  In deze cursus ga je, onder begeleiding van Marjon Dubelaar, jouw eigen creatieve stroom ontdekken en verder ontwikkelen. Je gaat respectievelijk een; zelfportret, collage, beeldhouwwerk, gedicht en vrije vorm maken. De lessen zijn zo opgebouwd dat je voor ieder werkstuk 2 lessen de tijd hebt. Je laat je hierbij inspireren door werken van kunstenaars. Daarnaast krijg je oefeningen aangeboden om de beelden die in jezelf verborgen zitten, te ontdekken en naar buiten te brengen. Zo ontstaan er vijf unieke kunstwerken van jezelf! De cursus start woensdag 1 februari om 19.30 uur in Den Bolder, in Waspik is geannuleerd.

 • do 02 feb [geannuleerd] Start cursus Frans A1 naar A2 Bekijk details

  Van 20:25 tot 21:55 | de Bibliotheek LocHal

  Is Frankrijk jouw vakantieland, ben je geïnteresseerd in de Franse taal en cultuur, zou je graag beter Frans willen leren spreken en je meer op je gemak voelen in deze taal, dan is deze cursus iets voor jou. Deze methode biedt authentiek materiaal en culturele en praktische informatie over Frankrijk. De leerstof is eenvoudig en praktisch, zodat je het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk. De cursus op donderdag 2 februari in de Bibliotheek LocHal om 20.25 uur door Lars Janssen is geannuleerd.

 • di 14 feb [vol] Start cursus praktische filosofie Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:00 | De Bibliotheek LocHal

  De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten met de thema's: Identiteit: wie zijn wij eigenlijlk, Sociaal-economische veranderingen: wat doet geld met ons, Sociaal-Culturele verschillen: bedreiging of verrijking, Kunst: wat heet mooi, Religie en spiritualiteit: waarnaar zijn we op zoek, Ethiek en moraal: waarom doen we zoals we doen. De cursus startend op dinsdag 14 februari onder leiding van Ineke van Pelt om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal is vol.

 • do 16 feb [vol] Start cursus Fotograferen met je mobiele telefoon Bekijk details

  Van 19:00 tot 22:00 | De Bibliotheek Waspik

  In deze workshop gaat het om goed leren kijken en krijg je basisregels mee over hoe je je het onderwerp goed kunt vastleggen. Het gaat dan met name over het goed leren kijken: Wat wil je in beeld brengen, waarom en hoe doet je dat? Vanuit welke hoek maak ik een foto en hoe belangrijk is licht? We gaan ook aan de slag natuurlijk en je gaat ter plaatse foto’s maken. De cursus van Irma van Rijswijk is op donderdag 16 februari en start om 19.00 in Den Bolder.

 • di 28 feb Start cursus Engels B2.1 Bekijk details

  Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek 't Sant

  Tijdens deze cursus breid je je kennis van het Engels uit met extra veel aandacht voor de luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten. Ook zullen er (beperkt) huiswerkopdrachten gegeven worden. De cursus gevgeen door Marion Bernard-Groen start dinsdag 28 februari in de Bibliotheek 't Sant om 10.00 uur.

 • wo 01 mrt [vol] Start cursus Neuro-linguïstisch programmeren Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

  Wil je een boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling? Wil je effectiever kunnen communiceren of meer grip op je emoties? Wil je inzicht in je eigen denkprocessen en die van een ander, gemakkelijker je doelen kunnen bereiken? NLP biedt een breed scala aan methodieken die de onderliggende principes duidelijk maken en geeft handvaten om ze toe te passen. In deze training, gegeven door Jos Verbunt, leer je de essenties van NLP op een zeer praktische manier. Met veel oefeningen en inspirerende theorie. Alles toepasbaar zowel zakelijk als privé. De cursus start woensdag 1 maart 2023 in de Bibliotheek LocHal om 19.30 uur.

 • ma 06 mrt Start cursus Basis Windows 10 en 11 Bekijk details

  Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

  De basis van de computer is Windows, waarbinnen alle andere programma’s werken. Leer de standaard functionaliteit en instellingsmogelijkheden van je Windows computer kennen. Heb je Windows 10 of 11, dan biedt deze cursus je de mogelijkheid om dit besturingssysteem beter te leren kennen. De cursus onder leiding van Karin Saris start maandag 6 maart om 19.00 uur in de Bibliotheek 't Sant.

 • ma 06 mrt [vol] Start cursus The Story of Jazz Bekijk details

  Van 19:30 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

  Tijdens de cursus ‘The Story of Jazz’, van docent Koen Graat, maken deelnemers kennis met zowel het verleden als het heden van de jazz en de historische verbindingen daartussen. Van het ontstaan in New Orleans tot grensverleggende muzikanten als Thelonious Monk, Duke Ellington en Miles Davis en van jazzrock tot de nieuwe Europese jazzscene. Het wordt allemaal besproken tijdens deze vierdelige cursus startend op maandag 6 maart in de StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal) om 19.30 uur.

 • do 09 mrt Start cursus Online veiligheid & privacy Bekijk details

  Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

  Ontdek in 2 sessies van 2 uur hoe je jezelf online kunt beschermen. Leer o.a. wat cookies zijn, wat "Phishing" is, hoe je veilig online bankiert, etc. Deze cursus gegeven door Karin Saris start op donderdag 9 maart in de Bibliotheek LocHal om 19.00 uur.

Paginanavigatie