Fotografie

Je wil graag foto's waar je echt trots op bent. En daarbij alle mogelijkheden van je camera benutten. Een cursus fotografie helpt je verder.

Met een fotografiecursus leer je op een prettige manier je camera door en door kennen, samen met anderen die dezelfde interesse delen. Dat werkt inspirerend. Je leert de instellingen van je camera, maar vooral hoe je ze het beste kunt toepassen bij het fotograferen in de les en daarbuiten. Je gaat kritischer kijken en ziet meer. Reken maar dat je dát terugziet in je foto's.

Cameratechniek heeft na deze cursus geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast.

De resultaten bespreken we samen. Tijdens de lessen is er voldoende persoonlijke aandacht, want ieder leert in zijn eigen tempo. Deze cursus is voor iedereen die in het bezit is van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of high-end compactcamera. (Vraag bij twijfel even advies.)

De docent: Marjolein Tap

Marjolein Tap is all-roundfotograaf en docent van diverse fotografiecursussen en -workshops. Als fotograaf in opdracht werkt ze voor zowel particulieren als bedrijven. Creatief meedenkend met de wensen, vertaalt zij deze in sprekende beelden. In elke fotografiecursus ziet zij weer een kans iedere cursist net zo enthousiast te maken voor fotografie als ze zelf is.

Praktische informatie over de cursus die start in januari 2020

Op maandag 27 januari 2020 start de cursus met code CRE908. 

  • Prijs: € 247,50 (voor 10 x 2,5 uur – exclusief € 9,50 lesmateriaal).*
  • Lestijd: van 19.30 tot 22.00 uur
  • Lesdata: maandag 27 januari. 3, 10, 17 februari. 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6 april.
  • Locatie: de Bibliotheek LocHal.

* Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling, dan zullen wij contact opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.