Kalligrafie I & II

Kalligrafie is de kunst van het schoonschrijven.

Aan de hand van oude, bewaard gebleven handschriften zijn eigentijdse alfabetten ontworpen, die we leren schrijven. Je dient daarbij thuis ook wat tijd uit te trekken om te oefenen. Om deze reden worden de lessen, zo mogelijk, om de week gegeven.

We besteden ook aandacht aan wat theorie, papiersoorten, materiaal, het werken met verf en een eenvoudige versieringstechniek, zodat uiteindelijk een origineel werkstuk gemaakt kan worden. Denk daarbij aan een mooie wenskaart, een menu, een spreuk of gedicht. Er zijn cursisten met verschillende niveaus in de groep, waardoor onderlinge uitwisseling van ideeën mogelijk is. Je hoeft geen materiaal aan te schaffen, een eenvoudig beginnerssetje is te koop bij de docent voor € 16,-.

Locatie: de Bibliotheek 't Sant 

Prijs kalligrafie I: € 132,- (10 x 1,5 uur tweewekelijks – excl. lesmateriaal € 5 tot € 10,-)*
Prijs kalligrafie II: € 106,- (8 x 1,5 uur tweewekelijks – excl. lesmateriaal € 5 tot € 10,-)* 

CRE802
Kalligrafie II
Startdatum: dinsdag 26 februari 2019
Lestijd: 10.30-12.00 uur
Docent: Conny Sparidaens
Les data: 26 feb / 12-26 mrt / 09 apr / 07-21 mei / 04-18 jun

Docent
Conny Sparidaens (1955) is in 1989 als cursist begonnen met kalligrafielessen bij Volksuniversiteit Terra Nova. Na het behalen van het diploma in 1993 is zij direct als docente begonnen met lesgeven, met heel veel plezier. Daarnaast wordt zij regelmatig gevraagd voor bijzondere opdrachten. Zo kalligrafeerde zij de bul behorende bij het eredoctoraat Wijsbegeerte die Kofi Annan ontving van de Tilburg University.

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je een vraag over deze cursus? Mail dan naar het Cursushuis.