Levensverhalen schrijven

Een dierbaar voorwerp, een vakantiefoto, een oud adres; het kan allemaal aanleiding zijn om te schrijven. In deze schrijfcursus licht je kleine stukjes uit het grote levensverhaal op. Zo ontstaan teksten over dagelijkse dingen, over bijzondere gebeurtenissen, en geschreven portretten van mensen die van belang zijn geweest in je leven.

Je leert technieken om dicht bij je herinneringen te komen en ze te vangen in woorden. Je ontdekt hoe je een tekst levendig kunt opschrijven, bijvoorbeeld door beeldende details te gebruiken en alle zintuigen aan te spreken. In de les krijg je schrijfopdrachten waar je thuis aan verder kunt werken. De teksten die je schrijft worden tijdens de bijeenkomsten voorgelezen. Je krijgt positieve feedback. Al doende groeit je schrijfvaardigheid.

Iedereen, jong of oud, heeft verhalen die de moeite waard zijn om te vertellen, te beschrijven, en om gelezen te worden. Het vastleggen van stukjes van je eigen geschiedenis levert een bijzonder document op.

De cursus is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven over zijn of haar eigen leven. Schrijfvaardigheid is niet nodig. Wel is het van belang dat je goed met je eigen ‘verhaal’ om kunt gaan. Plezier in schrijven staat voorop.

Ook interessant voor eerdere deelnemers: deze cursus omvat 12 nieuwe lessen, met allemaal nieuwe thema's en onderwerpen!

Instapniveau
Geschikt voor iedereen, mét of zonder schrijfervaring. Wel is het van belang dat je goed met je eigen ‘levensverhaal’ om kunt gaan.

Locatie: De Bibliotheek ‘t Sant

Prijs: € 110,- (12 x 2,5 uur, excl. lesmateriaal)*

CRE805
Startdatum: maandag 17 september 2018
Lestijd: 13.30-16.00 uur
Docent: Hennie van Lare
Les data: 17-24 sep / 01-08-22-29 okt / 05-12-19-26 nov / 03-10 dec
Locatie: De Bibliotheek ‘t Sant

Docent
Hennie van Lare studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze volgde cursussen Schrijftraining en Jeugdliteratuur bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Daarna behaalde ze het certificaat Docent Creatief Schrijven bij het Huis voor de Kunsten in Roermond en volgde zij een nascholingscursus Poëzie. Sinds 2008 geeft ze les in creatief schrijven bij verschillende culturele centra in de regio. Ook biedt zij individuele ondersteuning bij het schrijfproces aan.
Specialismen: schrijftraining; korte verhalen; levensverhalen (autobiografisch).

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heeft u vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.