Stof tot schrijven

Misschien schrijf je wel eens gedichten, of liedjes. Je verzint spannende verhalen, of schudt voor kinderbedtijd een sprookje uit je mouw. Of wil je het graag proberen, maar heb je de stoute schoenen nog niet aangetrokken?

Je hoeft geen ervaring te hebben, als je maar plezier hebt in schrijven. De docent reikt verrassende technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt. Je probeert verschillende stijlen en genres uit.

Tijdens de les behandelen we de basisprincipes van het schrijven van proza en poëzie. Je krijgt praktische tips, informatie over literaire begrippen en voorbeelden ter inspiratie. De nadruk ligt op zelf schrijven; al doende ontdek je waar jouw interesse en talent ligt. Verhalen, columns, gedichten?

Iedere bijeenkomst krijg je een opdracht om thuis aan verder te werken. In de les bespreken we de teksten. We geven opbouwend commentaar op elkaars werk. Je ontwikkelt spelenderwijs je schrijfvaardigheid en zult verbaasd staan over het resultaat. Aan het eind van de cursus heb je al een stapeltje teksten van eigen hand: van kort verhaal tot column en van poëzie tot sprookje.

Instapniveau: Geschikt voor iedereen die graag schrijft, met of zonder ervaring.
Ook interessant voor eerdere deelnemers: de cursus is weer vernieuwd!

Locatie: De Bibliotheek ‘t Sant

Prijs: € 110,- (12 x 2,5 uur, excl. €3,50 lesmateriaal)*

CRE804
Startdatum: woensdag 16 januari 2019
Lestijd: 09.15-11.45 uur
Docent: Hennie van Lare
Les data: 16-23-30 jan / 06-13-20-27 feb / 13-20-27 mrt / 03-10 apr
Locatie: De Bibliotheek Tilburg Centrum (Lochal)

Docent
Hennie van Lare studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze volgde de cursussen Schrijftraining en Jeugdliteratuur bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Daarna behaalde ze het certificaat Docent Creatief Schrijven en nam ze deel aan een nascholingscursus Poëzie. Sinds 2008 geeft ze les in creatief schrijven bij verschillende culturele centra. Hennie levert als schrijfcoach ook individuele begeleiding op maat. https://schrijfwerkplaats.com/
Specialismen: schrijftraining; korte verhalen; levensverhalen (autobiografisch).

* Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met je opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.