Stof tot schrijven

Misschien schrijf je soms gedichten, of liedjes. Je verzint spannende verhalen, of schudt voor kinderbedtijd een sprookje uit je mouw. Of wil je het graag proberen, maar heb je de stoute schoenen nog niet aangetrokken? Je hoeft geen ervaring te hebben, als je maar plezier hebt in schrijven.

De docent reikt verrassende technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt. Je probeert verschillende stijlen en genres uit.Tijdens de les behandelen we de basisprincipes van het schrijven van proza en poëzie. Je krijgt praktische tips, informatie over literaire begrippen en voorbeelden ter inspiratie. De nadruk ligt op zelf schrijven; al doende ontdek je waar jouw interesses en talent liggen.

Verhalen, columns, gedichten? Iedere bijeenkomst krijg je een opdracht om thuis aan verder te werken. In de les bespreken we de teksten. We geven opbouwend commentaar op elkaars werk. Je ontwikkelt spelenderwijs je schrijfvaardigheid en zult verbaasd staan over het resultaat. Aan het eind van de cursus heb je al een stapeltje teksten van eigen hand: van kort verhaal tot column en van poëzie tot sprookje.

De docent: Hennie van Lare

Hennie van Lare studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze volgde de cursussen Schrijftraining en Jeugdliteratuur bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Daarna behaalde ze het certificaat Docent Creatief Schrijven en nam ze deel aan een nascholingscursus Poëzie. Sinds 2008 geeft ze les in creatief schrijven bij verschillende culturele centra. Van Lare levert als schrijfcoach ook individuele begeleiding op maat. Specialismen: schrijftraining, korte verhalen, (autobiografische) levensverhalen.

Speciaal aanbevolen

De cursus wordt speciaal aanbevolen aan iedereen die graag schrijft, met of zonder ervaring. Er is dus geen minimaal instapniveau. De cursus is vernieuwd en daardoor ook interessant voor eerdere deelnemers.

Praktische informatie over de cursus die start op 18 september 2019

Op woensdag 18 september 2019 start de cursus met code CRE903.

  • Prijs: € 120,- (voor 12 x 2,5 uur les, exclusief € 3,50 lesmateriaal).
  • Lestijd: van 9.15 tot 11.45 uur.
  • Lesdata: 18 en 25 september. 2, 9, 23 en 30 oktober. 6, 13, 20 en 27 november. 4 en 11 december.
  • Locatie: het WoordLab in de Bibliotheek LocHal (met uitzondering van de les op 20 november, want die vindt plaats in Ruimte 1.1 van de Bibliotheek LocHal).

Praktische informatie over de cursus die start op 15 januari 2020

Op woensdag 15 januari 2020 start de cursus met code CRE904.

  • Prijs: € 120,- (voor 12 x 2,5 uur les, exclusief € 3,50 lesmateriaal).
  • Lestijd: van 9.15 tot 11.45 uur.
  • Lesdata: 15, 22 en 29 januari. 5, 12, 19 en 26 februari. 11, 18 en 25 maart, 01 en 08 april.
  • Locatie: het WoordLab in de Bibliotheek Lochal.

Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling, dan zullen wij contact opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.