Stof tot schrijven

Misschien schrijf je soms gedichten, of liedjes. Je verzint spannende verhalen, of schudt voor kinderbedtijd een sprookje uit je mouw. Of wil je het graag proberen, maar heb je de stoute schoenen nog niet aangetrokken? Je hoeft geen ervaring te hebben, als je maar plezier hebt in schrijven en ontvankelijk bent voor verrassing.

In de cursus ligt de nadruk op creativiteit, ontdekking en al doende je schrijfvaardigheden vergroten. De docent reikt verrassende technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt. Je probeert verschillende stijlen en genres uit. Tijdens de les behandelen we de basisprincipes van proza en poëzie schrijven. Je krijgt praktische tips, informatie over literaire begrippen en voorbeelden ter inspiratie. De nadruk ligt op zelf schrijven; zo ontdek je waar jouw interesse en talent liggen. Verhalen, columns, gedichten?

Iedere bijeenkomst krijg je een opdracht om thuis aan verder te werken. In de les bespreken we de teksten. We geven opbouwend commentaar op elkaars werk. Aan het eind van de cursus heb je al een stapeltje teksten van eigen hand: van kort verhaal tot column en van poëzie tot sprookje.

De docent: Hennie van Lare

Hennie van Lare studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ze volgde de cursussen Schrijftraining en Jeugdliteratuur bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Daarna behaalde ze het certificaat Docent Creatief Schrijven en nam ze deel aan een nascholingscursus Poëzie. Sinds 2008 geeft ze les in creatief schrijven bij verschillende culturele centra. Als schrijfcoach levert ze ook individuele begeleiding op maat. Specialismen: schrijftraining, korte verhalen en autobiografisch schrijven.

Speciaal aanbevolen

De cursus wordt speciaal aanbevolen aan iedereen die graag schrijft. Per cursus staat aangegeven welke onderwerpen aan bod komen. 

Praktische informatie over de cursus die start op 15 januari 2020

Op woensdag 15 januari 2020 start de cursus met code CRE904.

  • Prijs: € 120,- (voor 12 x 2,5 uur les, exclusief € 3,50 lesmateriaal).*
  • Lestijd: van 9.15 tot 11.45 uur.
  • Lesdata: 15, 22 en 29 januari. 5, 12 en 19 februari. 4, 11, 18 en 25 maart, 1 en 8 april.
  • Locatie: het WoordLab in de Bibliotheek Lochal.

Onderwerpen:

  • Schrijftraining: handeling, dialoog en verhaalopbouw.
  • Proza: column en kort verhaal.
  • Poëzie: contragedicht, haiku en renga, toevalspoëzie.
  • Inspiratie: foto’s, nieuwsberichten en recyclen.

* Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling, dan zullen wij contact opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.