Wandkleedjes weven voor beginners

Maak tijd voor jezelf en maak je hoofd leeg door met je handen en hart een persoonlijk wandkleedje te creëren.

Tijdens deze workshop leer je het weefraam opspannen, verschillende weeftechnieken en het afwerken van je wandkleedje. Na de workshop beschik je over de basisvaardigheden van het weven en je neemt uiteraard een uniek kunstwerkje voor aan de muur mee naar huis.

Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
Docent: Marielle Philippi
Prijs: € 20,- (1 x 3 uur excl. 5,- euro materiaalkosten)*

BOL003
Lesdatum: dinsdag 06 oktober 2021
Lestijd: 19.00-22.00 uur
Docent: Marielle Philippi
Locatie: Den Bolder, de bibliotheek Waspik

BOL004
Lesdatum: dinsdag 02 maart 2020
Lestijd: 19.00-22.00 uur
Docent: Marielle Philippi
Locatie: Den Bolder, de bibliotheek Waspik

Docent
Marielle Philippi is 32 jaar en woonachtig in Dongen. Na haar opleiding tot maatschappelijk werkster heeft ze een lerarenopleiding gevolgd en is les gaan geven op het MBO aan zowel jongeren als volwassenen. In 2015 ontdekte ze een nieuwe trend op Social Media; geweven wandkleden. Na zelf wat geprobeerd te hebben aan de hand van Youtube-filmpjes, volgde ze een cursus in Amsterdam. Het geeft veel ontspanning. Ze volgt regelmatig e-cursussen in het Engels om haar technieken en vaardigheden uit te breiden. Naast het weven is ze ook zich gaan verdiepen in andere textiele handwerken zoals punchen, eco-dyeing (stof verven met natuurlijke materialen) en wol spinnen, oude ambachten die een echte comeback aan het maken zijn.  

*Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met je opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je een vraag over deze cursus? Mail dan naar het Cursushuis.