Introductie in de filosofie

Filosofie is uzelf verbazen en verwonderen over de werkelijkheid. Samen gaan we op zoek naar waarheid

Aan de hand van de belangrijkste filosofen krijgt u een indruk wat filosofie betekent. Filosofie is een kunst om het leven vorm te geven en inzicht te krijgen hoe je in het leven staat. U krijgt antwoorden op vragen zoals: Waarom willen we eigenlijk een ziel hebben? In hoeverre zijn we autonoom? Kun je zelf zin geven aan het leven?

De geschiedenis van de filosofie begint bij de presocraten en eindigt bij de hedendaagse filosofie. De cursus is interactief. Aan de hand van de powerpoint presentatie kunnen we samen van gedachten wisselen over de tekst.

Locatie: De Bibliotheek Tilburg Centrum (LocHal)

Prijs: € 68,- (6 x 1,5 uur)

CUL801
Startdatum Dinsdag 05 februari 2019
Lestijd: 19.00-20.30 uur
Docent: Ineke van Pelt
Lesdata: 05-12-19-26 feb / 12-19 mrt

Docent: Ineke van Pelt

Ineke van Pelt is filosofisch consulent, docent en auteur. Zij heeft wijsbegeerte gestudeerd aan de universiteit van Tilburg en haar praktijkcertificaat behaald in Amsterdam. Haar website: www.inekevanpelt.nl

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je vragen over deze cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.