Les in Jazz

Een lesprogramma voor jazzliefhebbers en concertbezoekers.

Je luistert graag naar jazz en geïmproviseerde muziek, gaat naar festivals en concerten, je draait CD’s of playlists, luistert naar jazz op de radio. En je vindt dat leuk, mooi, swingend, interessant of spannend, maar je begrijpt niet altijd wat de musici nu eigenlijk precies doen. Wat hoor je eigenlijk? Zou je wel eens wat verdieping willen over de jazz waar je naar luistert? En wil je beter begrijpen wat je hoort dan is deze cursus iets voor jou!

In een zesdelige cursus gaat ex-musicus en jazzkenner Vera Vingerhoeds dieper in op de muzikale achtergronden van jazz en improvisatiemuziek aan de hand van thema's en voorbeelden. Onderwerpen als melodie, ritme en rolverdeling, akkoorden, solo's, improvisatie en onderscheid in jazzstijlen worden door Vingerhoeds op een toegankelijke wijze uit de doeken gedaan met behulp van video en audio. Het gaat niet om de muziektheorie, maar om beter te kunnen luisteren.

De lessen duren ruim anderhalf uur. De volgende onderwerpen komen hierin aan bod:

  • Melodie
  • Ritme en rolverdeling
  • Akkoorden, akkoordinstrumenten
  • Solo en opbouw
  • (Vrije) improvisatie
  • Jazzstijlen

Instapniveau: Concertbezoekers en jazzliefhebbers, die verdieping willen (niet geschikt voor mensen die nog nooit naar jazz hebben geluisterd). 

Locatie: de Kennismakerij

Prijs: € 75,- (6 x 1:40 uur)

CUL704
Startdatum: maandag 05 maart 2018
Lestijd: 19.30-21.10 uur
Docent: Vera Vingerhoeds
Lesdata: 5, 12, 19 en 26 maart, 9 en 16 april (2 april niet i.v.m. 2e Paasdag)

Video: Les in Jazz door Vera Vingerhoeds

De Paradox en de bibliotheek brengen jazz en literatuur samen

Deze cursus wordt u aangeboden in een samenwerking tussen de Paradox en de Bibliotheek Midden-Brabant in het kader van "ParaBIEBop".

Deelname aan de cursus geeft je tevens gratis toegang tot de concerten van:

10 maart:    Mike Boddé & Mike del Ferro
16 maart:    Yuri Honing Acoustic Quartet
23 maart:    Oene van Geel/Mark Haanstra & Bitch ’n Monk
30 maart:    Kapok
06 april:      EJ Strickland Group (USA)
13 april:      Young VIP Tournee  met Kika Sprangers & Sebastiaan van Bavel

Docent
Vera Vingerhoeds is independent jazzprofessional. Door tientallen jaren ervaring als programmeur; radiomaker; presentator; interviewer; organisator; musicus/componist; kenner van het jazzveld en het Nederlandse cultuurpolitieke veld heeft Vera Vingerhoeds een enorme en brede expertise opgebouwd. Meer informatie over de lessen? Kijk dan op de website van Vera Vingerhoeds

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Hebt u vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis de Bibliotheek Midden-Brabant.