Loop door de tijd: geschiedenis voor iedereen

Voor mensen die het verleden willen kennen Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 1900 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

De wereld voor 1914 was een heel andere wereld dan die er na kwam. De naoorlogse periode was er een van grote onzekerheid en van de opkomst van totalitaire systemen. In de cursus worden veel politieke, economische en culturele veranderingen behandeld uit die verwarrende tijd die uitliep op de enorme tragedie van de Tweede Wereldoorlog. De cursus start met een uitgebreide tijdlijn.

Cursus inhoud

Er wordt gebruik gemaakt van veel media en er wordt verwezen naar interessante literatuur. Fris uw schoolkennis op en leer om te gaan met bronnen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- De Europese machten voor 1914
- Oorzaken van de Eerste Wereldoorlog
- Het verloop en de fronten van WO 1
- De Russische Revolutie en haar ontwikkeling
- Waarom de Vrede van Versailles de oorzaak werd van de Tweede Wereldoorlog
- Totalitaire dreiging in het Interbellum

Locatie: de Bibliotheek LocHal

Prijs: € 83,00 euro (6 x 2 uur)

CUL908
Startdatum maandag 3 februari 2020
Lestijd: 19.30-21.30 uur
Docent: Leo Leemans
Lesdata: 03-10-17 feb / 02-09-16 mrt

Docent:
Leo Leemans is oud docent geschiedenis op het Rythovius College te Eersel. Gepensioneerd, gepassioneerd door de geschiedenis.

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Hebt u vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.