Excel 2016 voor beginners

De ledenadministratie van een kaartclub bijhouden, een enquête uitwerken van de buurtvereniging of de totale reiskosten berekenen van de afgelopen maand: het zijn bij uitstek klussen die met behulp van Excel eenvoudig geklaard kunnen worden.

Wegwijs in Excel 2016 is een eerste kennismaking met dit veelgebruikte programma. In zes lessen leer je hoe je gegevens makkelijk kunt invoeren, wijzigen en bewaren. Je leert werken met formules en functies om berekeningen te maken én je leert de gegevens op een mooie en overzichtelijke manier te presenteren, bijvoorbeeld in een grafiek.

De nadruk ligt op de praktijk. Elke les bestaat uit een korte, inleidende tekst gevolgd door stap-voor-stapopdrachten, waarin je oefent met herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven. De lessen worden afgesloten met extra oefeningen en toetsvragen.

Instapniveau: Basiskennis Windows computergebruik en programma Excel is vereist.

Prijs: € 70,00 (5 x 2 uur – excl. lesmateriaal ca. € 25)*

DIG006
Startdatum: maandag 05 oktober 2020
Lestijd: 19.00-21.00 uur
Docent: Karin Saris
Les data: 05-12-26 okt / 02-09 nov
Locatie: Bibliotheek ‘t Sant

DIG007
Startdatum: maandag 11 januari 2021
Lestijd: 19.00-21.00 uur
Docent: Karin Saris
Les data: 11-18-25 jan / 01-08 feb
Locatie: Bibliotheek ‘t Sant
 

Docent
Karin Saris heeft Mens Techniek Interactie gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Graag deelt zij haar digitale kennis en vaardigheden met anderen. Door in te spelen op de wensen en verwachtingen van de cursusgroep, probeert zij de cursus voor iedereen zo toegankelijk en interessant mogelijk te maken.

*Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft je je in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met je opnemen voor verwerking van de betaling via jouw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.