Leren Programmeren met de Raspberry TEdCase

Deze cursus is DIY: Do It Yourself. In 4 lessen van 2 uur ga je aan de slag met de Raspberry Pi in een koffertje; een Technology Education Case met een minicomputer.

Je kunt kiezen uit 2 leerlijnen:
De A. basiscursus of B. de verdiepingscursus.  Een TedCase is gemaakt voor teamwork (2 personen werken samen aan 1 koffertje) maar kan ook individueel worden gebruikt.

A. Aan het eind van de basiscursus heb je geleerd:

• De Raspberry Pi aansluiten aan randapparatuur, opstarten en het besturingssysteem gebruiken.
  • Diverse Open Source software-programma’s gebruiken.Het gebruiken van de Terminal om de pc commando’s te laten uitvoeren.
  • Programmeertaal te gebruiken om muziek te maken met Sonic Pi.
  • Programmeertaal te gebruiken door het zelf maken van een menu-script.

Na deze cursus heb je genoeg basisvaardigheden om er thuis zelfstandig mee verder te gaan om er nog meer over te leren.

B. Bij de verdiepingscursus gaan cursisten aan de slag met het programmeren van een technologische toepassing. Na de eerste algemene les kan de cursist kiezen uit 9 TedCases (technologie-onderwerpen) om uit te werken:

• BeetPi (maak een groente-drumstel).
  • RadioPi (maak een FM-radiostation).
  • MediaPi (maak een mediaspeler).
  • 3D PrintPi (3d-printer aansturen met een Raspberry Pi).
  • PiPhone (maak een mobiele telefoon).
  • MeArmPi (robotarmpje programmeren).
  • Pi in the Sky (webcamstream, securitycam, babycam).
  • GamePi (maak een retro-gamestation).
  • PiGlow (Led-tekst-ticker).

RaspberryPi cursisten kunnen altijd nazorg, hulp en tips krijgen tijdens de wekelijkse Open Source Inloop op de zaterdagmiddag in het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Tot slot kunnen cursisten na de cursus, tegen een aantrekkelijke prijs, zelf een Raspberry Pi aanschaffen.

Locatie: de Bibliotheek Tilburg Centrum
Prijs: € 75,- (4 x 2 uur)

DIG716
Startdatum: zaterdag 4 november 2017
Lestijd: 10.00-12.00 uur
Docent: Rene Houben
Lesdata: 04-11-18-25 nov

DIG717
Startdatum: zaterdag 3 maart 2018
Lestijd: 10.00-12.00 uur
Docent: Rene Houben
Lesdata: 03-10-17-24 mrt

Bekijk de LinkedIn-pagina van Rene Houben.

Heb je een vraag over deze cursus? Mail dan het Cursushuis.