Googlen, slimmer zoeken op internet

Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt.

Het vinden van de juiste informatie op het internet is iets wat door veel mensen als erg moeilijk wordt ervaren. Velen komen niet verder dan een zoekopdracht als 'hoe kan ik het beste de kalkaanslag uit mijn waterkoker verwijderen' terwijl een zoekterm als 'kalk verwijderen waterkoker' veel betere resultaten oplevert.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Zoeken met behulp van uitsluitings-keywords, zoeken met wildcards, zoeken binnen behaalde landen, talen of websites, zoeken naar .doc of .pdf bestanden. Er is veel meer mogelijk dan veel mensen weten. En veel makkelijker!

Instapniveau: Basiskennis computer en internet is vereist.

Prijs: € 20,00 euro (1 x 2 uur)*

DIG002
Startdatum: donderdag 05 november 2020
Lestijd: 19.00-21.00 uur
Docent: Karin Saris
lesdata: 05 nov
Locatie: de Bibliotheek LocHal

DIG003
Startdatum: maandag 12 april 2021
Lestijd: 19.00-21.00 uur
Docent: Karin Saris
lesdata: 12 apr
Locatie: de Bibliotheek ‘t Sant

Docent
Karin Saris heeft Mens Techniek Interactie gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Graag deelt ze haar digitale kennis en vaardigheden met anderen. Door in te spelen op de wensen en verwachtingen van de cursusgroep, probeert zij de cursus voor iedereen zo toegankelijk en interessant mogelijk te maken.

* Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heeft u vragen over de cursus? Mail dan naar Cursushuis Midden-Brabant.