Video maken en vloggen voor beginners

Video is niet meer weg te denken uit ons leven; een instructiefilmpje op YouTube, een vakantie ervaring via de familie whatsapp, een goPro op je fietshelm monteren of een simpele animatievideo die jou uitlegt hoe de nieuwste NS app werkt; iedereen gebruikt video! Video is een geweldige manier om met beeld en geluid een verhaal te vertellen of een ervaring te delen.

De stap om zelf video te gaan maken én te delen met anderen is eigenlijk niet zo groot. Wist je dat je zelfs met Powerpoint al een video kan maken?

In deze cursus gaan we kijken naar de mogelijkheden van zelf video te maken. Aan het einde van deze cursus heb je je eigen video online staan om met de wereld te delen.

Cursus

In de bijeenkomsten gaan we in op wat jij wilt vertellen met video, welke beelden daarbij passen, hoe je de video technisch voor elkaar kunt krijgen en waar je deze kunt delen. Naast informatie is er in de bijeenkomsten ook ruimte om zelf wat uit te proberen en van elkaar te leren. Tussen de bijeenkomsten kun je met het geleerde aan de slag. We gaan uit van dingen die je zelf simpel kunt doen, de basis, zonder dat je daarvoor speciale apparatuur nodig hebt, of speciale bewerkingsprogramma’s.

Een telefoon en een computer zijn voldoende om mee te starten.
Laptops zijn beschikbaar via het Cursushuis tijdens de bijeenkomsten, maar je mag natuurlijk ook je eigen laptop meebrengen.

Praktische informatie

Instapniveau: Geen voorkennis vereist

Prijs: € 56,00 euro (4 x 2 uur)*

DIG918
Startdatum maandag 27 januari 2020
Lestijd: 19.30-21.30 uur
Docent: Hilke van Nassau
Les data: 27 jan / 03-10-17 feb
Locatie: de Bibliotheek LocHal

Docent

Hilke van Nassau heeft een passie voor video en werken met beelden. Ze krijgt energie van mensen enthousiasmeren. Leren door zelf te ervaren en te ontdekken is volgens haar de manier om ieder onderwerp uitdagend en inspirerend te maken. Gewoon beginnen en jezelf steeds een stapje verder uitdagen is dé manier om met video te starten.

Ze is betrokken, heeft veel ideeën en een gezonde dosis lef. Door haar enthousiasme, openheid, kennis van zaken en creativiteit kan ze jou enthousiast maken om ook aan de slag te gaan met jouw video.

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.