Zelfredzaamheid voor ouderen: GEANNULEERD

Zelfredzaamheid is gericht op het langer zelfstandig veilig thuis wonen. Normaal komt de wijkverpleegkundige pas bij jouw thuis op bezoek als je zorg nodig hebt. Met deze cursus wil ik als wijkverpleegkundige juist inzetten op preventie.

Wat kun je zelf al doen? Met deze cursus wil ik mijn hulp als wijkverpleegkundige al aanbieden, voordat je zorg nodig hebt. Met alle ervaring en kennis die ik heb kan ik je helpen op de vlakken waar jij tegenaan loopt. Samen creëren we inzicht in welke hulpmiddelen en kleine aanpassingen jou kunnen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Juist in deze tijd, waarin het krijgen van zorg schaars aan het worden is en hulp vragen bij familie en vrienden soms moeilijk lijkt, omdat zij het ook druk hebben, vind ik het belangrijk en leuk om jou te helpen stappen te zetten, zodat je het zelf kan blijven doen.

Wat komt er aan bod?

Kennismaken met zelfredzaamheid, bepalen hoe zelfredzaam je bent en kennismaken met diverse tools voor in en om het huis. We gaan in op verschillende onderwerpen, zoals alle dagelijkse activiteiten in de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, boodschappen doen, algemene dagelijkse activiteiten en vervoer. Ook gaan we in op hoe je hulp kan vragen, mocht dat dan toch nodig zijn.

Is hulp van vrienden en familie niet voldoende, dan leg ik je uit hoe het Nederlandse zorgsysteem in elkaar zit en welke stappen jij moet nemen om de juiste hulp te krijgen. Het doel van de cursus is het behalen van persoonlijke gezondheidswinst, vrijheid behouden, zelf je eigen leven blijven bepalen en je zelf thuis veilig voelen bij alle dagelijkse activiteiten.

Praktische informatie

Prijs: € 75,00 euro (5 x 2.15 uur)*

LIF905
Startdatum: GEANNULEERD
Lestijd: 15.00-17.15 uur
Docent: Vivienne van der Zander
Les data: 06-13-20-27 mrt / 03 apr
Locatie: de Bibliotheek ‘t Sant

Docent

Vivienne van der Zander heeft als HBO verpleegkundige de kennis in huis om u te ondersteunen bij uw hulpvraag. Dit betekend dat er samen gekeken zal gaan worden naar de mogelijkheden om de zelfredzaamheid te vergroten, zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Er zijn namelijk een tal van mogelijkheden, hulpmiddelen en technologische oplossingen die kunnen bijdragen aan uw zelfstandigheid, zodat u langer en veiliger in uw eigen omgeving kunt blijven. Het is haar doel om u bij deze keuzes te helpen en waar nodig het voor u te regelen. Vivienne werkt als wijkverpleegkundige en is eigenaar van https://digitalewijkverpleegkundige.nl/

*Door inschrijving gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijft u zich in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met u opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.