Portugees

Grijp nu je kans om Portugees te leren spreken!

Je leert eenvoudig spreken en schrijven in Braziliaans/Portugees. Er wordt uitgegaan van de woordenschat uit het alledaags taalgebruik, waarbij elementaire regels ter ondersteuning dienen. Vanaf het begin leer je al zelf eenvoudige maar bruikbare zinnen te formuleren. Nieuwe informatie en regels worden stapsgewijs gecombineerd met het inmiddels geleerde, waardoor je je steeds op voldoende bekend terrein begeeft. Complexere gebieden zoals verleden tijden en vormen van belangrijke onregelmatige werkwoorden zijn daardoor gemakkelijker te begrijpen en te leren. 

Het vocabulaire wordt systematisch opgebouwd binnen het kader van frequente woorden. Tevens maak je kennis met Portugese gebruiken in taal en samenleving. Ook zijn varianten van het Braziliaans-Portugees gemakkelijk herkenbaar aangegeven. Om de taal goed onder de knie te krijgen is enige zelfstudie hierbij noodzakelijk. De studietijd ligt ongeveer op 2 à 3 uur per week. 

Locatie: de Bibliotheek ‘t Sant
Prijs: € 215,00 (24 x 1,5 uur, excl. lesmateriaal)*

Datum: Er zijn op dit moment geen nieuwe cursusdata beschikbaar. Houd onze website in de gaten voor nieuwe cursussen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Cursushuis. 

Lesmateriaal

  • 'Portugees Direct voor beginners' van Fernando Venâncio, uitgeverij Coutinho

            ISBN 9789046905753 voor Portugees Direct voor beginners tekstboek, € 40,00
            ISBN 9789046906866 voor Portugees Direct voor beginners oefenboek, € 36,00

Allebei de boeken worden geleverd met CD voor de uitspraak en zijn verkrijgbaar via internet of boekhandel.

Docent
Ingeborg Haffmans: ‘Jarenlang woonde ik in Brazilië, waar ik Engels heb gegeven aan de universiteit. Ik heb een onderwijsachtergrond. Enkele jaren terug deed ik 3 maanden vrijwilligerswerk in het noorden van Brazilië. Al vele malen was ik in Portugal. Ik heb er veel plezier in om de beginselen van het Portugees bij te brengen.’ 

*Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met je opnemen voor verwerking van de betaling via uw tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je vragen over de cursus? Mail dan naar het Cursushuis Midden-Brabant.