Spaans

De Spaanse taal wordt wereldwijd door bijna 500 miljoen mensen gesproken. In de toekomst zal de taal steeds belangrijker worden. Met het volgen van een cursus Spaans leer je een wereldtaal.

De Spaanse lessen zijn praktijkgericht met veel aandacht voor het spreken en kunnen verstaan van de taal. In de lessen oefen je zowel in groepsverband als klassikaal met dialoogjes. Daarnaast komen grammatica en andere onderdelen, zoals het lezen van teksten, schrijfvaardigheid en culturele aspecten van diverse Spaanstalige landen ruimschoots aan bod. 

Voor een goed resultaat is het heel belangrijk om wekelijks de lessen bij te wonen. Thuis bestudeer je elke week de behandelde lesstof, inclusief grammatica en woordjes. Deze oefen je vervolgens met leuke opdrachten in het werkboek.  

Reken op circa 3 uur zelfstudie per week.  

Spaans A1 (Spaans 1)
Heb je geen of weinig kennis van de Spaanse taal en wil je de taal leren spreken? Dan is deze cursus geschikt voor je.  

In de lessen leer je onder andere: de uitspraak van het Spaans, jezelf voorstellen, steden en dorpen beschrijven, de weg vragen, winkelen/boodschappen doen, eten en drinken bestellen.   

Spaans A1 (Spaans 2)
Heb je al een redelijke basiskennis van de Spaanse taal? Dan kun je met deze cursus je taalkennis verder uitbreiden. Aan het eind van de cursus beheers je de taal op niveau A1. 

De belangrijkste lesthema’s zijn: vertellen over dagelijkse bezigheden/hobby’s, praten over familie, iemands uiterlijk beschrijven, afspraken maken, het weer, praten over vakantie, iets vertellen in de verleden tijd.

Spaans A2 (Spaans 3)
Als je de Spaanse taal al op niveau A1 beheerst, kun je met deze cursus je taalkennis verder uitbreiden. 

Je leert in de lessen onder andere: een woning beschrijven, verhalen vertellen in de verleden tijd, praten over gezondheid, iemand uitnodigen, feesten beschrijven, klachten beschrijven. 

Spaans A2 (Spaans 4)
Omdat de cursus Spaans A2 (3e jaar) in seizoen 2018/2019 niet is doorgegaan, bieden we dit cursusseizoen geen Spaans 4 aan. 

Spaans B1 (Spaans 5)
Beheers je de Spaanse taal al op niveau A2? Dan kun je met deze cursus werken naar taalbeheersing op niveau B1. 

De belangrijkste lesthema’s zijn: communiceren via diverse media, natuur en milieu, volkstradities en cultuur, vakanties beschrijven, vrije tijd, je eigen leefomgeving beschrijven. 

Locatie: de Bibliotheek ‘t Sant
Prijs: € 215,00 (24 x 1,5 uur, exclusief lesmateriaal)*

Datum: Er zijn op dit moment geen nieuwe cursusdata beschikbaar. Houd onze website in de gaten voor nieuwe cursussen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Cursushuis. 

Lesboeken:
A1 (Spaans 1 en 2)
Caminos Nieuw 1, tekstboek, isbn 9789054515807, prijs circa 39 euro
Caminos Nieuw 1, werkboek, isbn 9789462931756, prijs circa 37 euro

A2 (Spaans 3 en 4)
Caminos Nieuw 2, tekstboek, isbn 9789054515845, prijs circa 41 euro
Caminos Nieuw 2, werkboek, isbn 9789054515869, prijs circa 35 euro

B1 (Spaans 5)
Caminos Nieuw 3, tekst- en werkboek, isbn 9789054515883, prijs circa 53 euro

De lesboeken zijn te bestellen via de boekhandel of uitgeverij Intertaal. Het audiomateriaal is gratis te downloaden via de website van de uitgeverij.

Docent
Steffan Giesen verzorgt alle Spaanse cursussen. Steffan: “In Tilburg volgde ik de lerarenopleiding Spaans bij Fontys. Tijdens mijn studie bracht ik een aantal maanden in León (Spanje) door en studeerde Spaans in Madrid. Al meer dan 15 jaar geef ik met veel plezier Spaans op alle niveaus. Daarnaast begeleid ik reizen naar Spanje.“

*Door inschrijving ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Cursushuis. Schrijf je je in via de Meedoenregeling dan zullen wij contact met je opnemen voor verwerking van de betaling via je tegoed. De betaling staat gelijk aan het reguliere cursusgeld.

Heb je een vraag over deze cursus? Mail dan naar het Cursushuis Midden-Brabant