Welkom in de Kennismakerij

Proeftuin, testlab, broedplaats, broeinest. De Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone is al met van alles vergeleken. In de video geeft tekenaar Jeroen de Leijer alle benodigde achtergronden over deze 'Bibliotheek Nieuwe Stijl'.

Bereikbaarheid

De Kennismakerij is gevestigd aan Burgemeester Brokxlaan 18, in de Tilburgse Spoorzone.

Kom bij voorkeur fietsend of met het openbaar vervoer, want er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving. Rijd of loop vanaf het NS-plein de Burgemeester Brokxlaan in.

Ga bij de eerste afslag weer linksaf (na circa 100 meter). Je bent nu op het parkeerterrein van de Spoorzone (bij de Hall of Fame). De Kennismakerij bevindt zich in Gebouw 79, naast Het Ontdekstation, rechts van Gebouw 88.

Openingstijden

De Kennismakerij is elke werkdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur én tijdens evenementen rond actuele onderwerpen. Bekijk de agenda voor een overzicht van alle activiteiten. Op werkdagen kun je er gratis gebruikmaken van de werkplekken en de wifi.

Het verhaal van de Kennismakerij

Programmamaker Eef van Eerdewijk schreef een boekje over de totstandkoming en missie van de Kennismakerij. Illustrator Jeroen de Leijer maakte er tekeningen bij. 

Ontwikkel mee

Heb je (ideeën voor) activiteiten die in de Kennismakerij moeten plaatsvinden? Bezoek ons in de Spoorzone, stuur een e-mail, of volg de Kennismakerij op Facebook en laat het daar weten!

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten van de Kennismakerij? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

De Kennismakerij & De LocHal

Ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen en ontspannen. Dat zijn de sleutelwoorden van de Kennismakerij in de Spoorzone. Ze brengt mensen, organisaties en informatiebronnen samen en geldt als voorbeeld van de Bibliotheek Nieuwe Stijl.

 

De Kennismakerij is de voorloper van de Bibliotheek in de LocHal. In het najaar van 2018 verhuist de Bibliotheek Tilburg Centrum naar die prachtlocatie in de Spoorzone. Heb je er vragen, opmerkingen of ideeën over?

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief waarin we je informeren over de voortgang van de verhuizing naar de LocHal. Wil jij deze nieuwsbrief ook ontvangen en op de hoogte blijven? 

@dekennismakerij