De Afhaalbieb

De Afhaalbieb: vraag een boekenpakket aan

Tijdens de lockdown hebben velen dankbaar gebruikgemaakt van onze Afhaalbieb. Sinds 20 mei 2021 zijn onze bibliotheken weer open en kun je eindelijk weer lekker zelf komen snuffelen tussen de boeken!

Kan of wil je vanwege corona nog even niet langskomen in de Bibliotheek?
Dan blijft er voorlopig ook nog de mogelijkheid van boeken (laten) ophalen via de de Afhaalbieb – ook die houden we nog even open. 

Bij de Afhaalbieb bestel je eenvoudig online een boekenpakket voor jezelf of je kinderen. Het pakket kun je vervolgens ophalen bij één van onze afhaallocaties.

Alle bibliotheekleden in Midden-Brabant kunnen terecht bij één van de 12 afhaallocaties. Klik op de bibliotheekvestiging van je voorkeur om je pakket aan te vragen.

Na de bestelling gaan we zo snel mogelijk voor je aan de slag. Het boekenpakket ligt normaal gesproken binnen 1 tot 2 werkdagen voor je klaar in de gekozen bibliotheekvestiging. Je ontvangt per mail een bericht met het tijdstip en dag waarop je je pakket kunt ophalen.

Voor wie is de Afhaalbieb bedoeld?

Je kunt terecht bij de Afhaalbieb wanneer je lid bent van de Bibliotheek Midden-Brabant en vanwege corona nog niet in staat bent om naar de Bibliotheek te komen. 

De Afhaalbieb is gratis: je betaalt geen extra kosten. Voor leden met een klein abonnement worden de geleende boeken in mindering gebracht op het aantal boeken dat je jaarlijks mag lenen.

Heb je een jeugd-, jongeren- of klein abonnement? Dan is de uitleentermijn van je pakket drie weken. Voor leden met een standaard abonnement bedraagt de termijn zes weken.

Gereserveerde boeken afhalen

Wil je geen boekenpakket, maar alleen boeken ophalen die je zelf gereserveerd hebt?

Wacht dan eerst tot je via e-mail een afhaalbericht hebt ontvangen, met de mededeling dat het gereserveerde boek voor je klaarstaat. Daarna kun je een afhaalafspraak inplannen voor het ophalen van je boeken:

Wat voor boeken krijg ik?

Wanneer je een bestelling plaatst bij de Afhaalbieb, stellen wij op basis van jouw voorkeursgenre(s) en leeftijd een boekenpakket samen. Het pakket bestaat uit vijf boeken uit de collectie van de bibliotheekvestiging die je selecteert als afhaallocatie.

Zijn er meerdere gezinsleden lid van de Bibliotheek Midden-Brabant en wil je meerdere pakketten bestellen? Vul dan per lid één formulier in. Geef in het opmerkingenveld van het formulier de namen door van de andere gezinsleden voor wie je een pakket bestelt. We proberen de pakketten dan te bundelen op één afhaalmoment.

Veilig boeken afhalen: hoe werkt dat?

Als je gebruik wilt maken van de Afhaalbieb, vul je eerst het aanvraagformulier in. Daarop vermeld je onder andere je leeftijd, leesvoorkeur en het gewenste afhaalmoment.

Op basis van het ingevulde formulier stelt één van onze medewerkers een pakket voor je samen en mailt je de datum en het tijdslot waarbinnen je de boeken kunt ophalen. Zo houden we het aantal mensen beperkt dat tegelijkertijd de Bibliotheek bezoekt om boeken af te halen.

Als je je pakket gaat afhalen, houd dan de volgende regels in acht.

  1. Op het afgesproken moment kom je alleen naar de bibliotheekvestiging die je hebt opgegeven als afhaallocatie. (Vergeet niet je bibliotheekpas mee te nemen.)
  2. Je houdt tenminste 1,5 meter afstand van andere klanten en onze medewerkers én je draagt een mondkapje.
  3. Op de afhaallocatie is een afhaalpunt ingericht, waar je pakket klaarstaat.

Het afhalen van je boekenpakket verloopt volgens de RIVM-richtlijnen en ‘contactloos’. Op die manier maken we het afhaalmoment zo prettig en veilig mogelijk, zowel voor jou als voor onze medewerkers. Deelname aan de Afhaalbieb is op eigen risico.


Heb je nog vragen over de Afhaalbieb?