Agenda leren programmeren: CoderDojo's & werkplaats-workshops

Resultaat 21 - 27 (van 27)

 • vr 09 dec In de Werkplaats: ontwerp je eigen 3D-wereld Bekijk details

  Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek 't Sant

  Je gaat vrijdag 9 december op de tablet je eigen 3D wereld ontwerpen waar álles kan gebeuren wat je maar kunt bedenken. De wereld die je maakt werkt helemaal met augmented reality, of AR. Dat betekent dat je alles wat je maakt dus zo in het echt kunt projecteren. Denk aan Pokémon Go, maar dan in plaats van Pokémon mag je helemaal zelf weten wat je gaat bouwen: van ridders, piraten of dierentuinen tot flatgebouwen, prinsessen en ruimtemannetjes.

 • za 10 dec In de Werkplaats: ontwerp je eigen 3D-wereld Bekijk details

  Van 10:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Waalwijk

  Je gaat zaterdag 10 december op de tablet je eigen 3D wereld ontwerpen waar álles kan gebeuren wat je maar kunt bedenken. De wereld die je maakt werkt helemaal met augmented reality, of AR. Dat betekent dat je alles wat je maakt dus zo in het echt kunt projecteren. Denk aan Pokémon Go, maar dan in plaats van Pokémon mag je helemaal zelf weten wat je gaat bouwen: van ridders, piraten of dierentuinen tot flatgebouwen, prinsessen en ruimtemannetjes.

 • di 13 dec In de Werkplaats: maak een stop-motionfilmpje Bekijk details

  Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Goirle

  We gaan dinsdag 13 december aan de slag met het maken van een stopmotion filmpje. Dat is een reeks van foto’s die je samenvoegt tot een filmpje. Van elke kleine beweging maak je een foto en dat wordt uiteindelijk een filmpje. Je kan zelf de snelheid bepalen en muziek en geluiden toevoegen. Als je het leuk vindt mag je zelf je eigen Lego, klei of Playmobil meenemen om het filmpje te maken.

 • wo 14 dec In de Werkplaats: design je eigen gamelevels Bekijk details

  Van 13:30 tot 15:00 | de Bibliotheek Udenhout

  Met Mega Man Maker kun je je eigen game levels maken met platformen, robots, diepe afgronden en zelfs eindbazen op woensdag 14 december. Als je wel eens Mario Maker hebt gespeeld weet je precies hoe dit werkt. In deze editie van de Werkplaats leer je precies hoe je een goed gamelevel kunt ontwerpen dat er mooi uitziet en niet te moeilijk of te makkelijk is. En nadat je level af is moet je hem natuurlijk ook goed uittesten!

 • do 15 dec In de Werkplaats: schrijf je eigen gameverhaal Bekijk details

  Van 15:30 tot 17:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

  Houd jij van dikke boeken lezen en zelf verhalen schrijven? Of ben je juist een echte gamer? Met het computerprogramma Twine kunnen zowel de gamers als de lezers aan de slag om hun eigen gameverhaal te maken! Je gaat donderdag 15 december een spannend, interactief verhaal schrijven waarbij de lezer zelf het verhaal kan sturen. Door echte programmeertaal te gebruiken kun je je verhaal nog versieren met allerlei extra's, plaatjes en kleuren. Let op: je moet voor deze activiteit wel kunnen typen.

 • za 17 dec In de Werkplaats: maak een stop-motionfilmpje Bekijk details

  Van 11:00 tot 12:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

  We gaan zaterdag 17 december aan de slag met het maken van een stopmotion filmpje. Dat is een reeks van foto’s die je samenvoegt tot een filmpje. Van elke kleine beweging maak je een foto en dat wordt uiteindelijk een filmpje. Je kan zelf de snelheid bepalen en muziek en geluiden toevoegen. Als je het leuk vindt mag je zelf je eigen Lego, klei of Playmobil meenemen om het filmpje te maken.

 • za 17 dec In de Werkplaats: programmeer je eigen game met Scratch Bekijk details

  Van 12:30 tot 14:00 | de Bibliotheek Heyhoef

  Met de website Scratch kun je je eigen games en animaties maken met een echte programmeertaal: dus precies zoals échte games ook gemaakt worden. Ben jij benieuwd hoe games gemaakt worden en wil jij je eigen spelletjes programmeren? Kom dan zaterdag 17 december je eigen game programmeren met Scratch!

Paginanavigatie