Informatiepunt Digitale Overheid in Kaatsheuvel

Beter leren omgaan met de websites van de overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dat nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Goed opgeleide bibliotheekmedewerkers van Bibliotheek Kaatsheuvel en Loon op Zand helpen je graag verder, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en de hulp is gratis. Ook kun je gratis computercursussen volgen. Zodat je voortaan dingen zelf kunt regelen met de overheid, via de computer.

Informatiepunt Digitale Overheid

Ruim vier miljoen Nederlanders kunnen lastig omgaan met de digitale overheid en hebben daar hulp bij nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om het digitaal aanvragen van toeslagen, rijbewijs, pensioen, uitkering en het doen van belastingaangifte. De Bibliotheek Midden-Brabant biedt dicht bij huis computervaardigheidscursussen aan. Daar is in de gemeente Loon op Zand een Informatiepunt Digitale Overheid bijgekomen.

Verhaal uit de praktijk

Als één van de eerste Bibliotheken in Nederland startte de Bibliotheek Midden-Brabant op 1 juli 2019 met een Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel en met spreekuren op verschillende locaties. Mensen kunnen er terecht met vragen over de digitale overheid. Productmanager basisvaardigheden, Karlijn Vlaardingerbroek: “De Bibliotheek helpt verder, denkt mee en verwijst door.”

Openingstijden Informatiepunt Digitale Overheid

Vind jij omgaan met de computer, internet of websites van de overheid lastig? Nu onze Bibliotheekvestigingen gesloten zijn, computercursussen én spreekuren niet doorgaan helpt de Bibliotheek Midden-Brabant ‘op afstand’ bij al jouw digitale vragen. Kijk voor de data en tijden van het telefonisch spreekuur in onderstaande agenda.

Data en starttijden van spreekuren op locatie

• Informatiebijeenkomst: Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Inburgering. Een rijbewijs verlengen. Donorregistratie. Of een afspraak maken...

Van 10:00 tot 12:30