Minecraft Werkplaats

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws: nu de Bibliotheek dicht is, heeft het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in onze "Minecraft Werkplaats".

Iedereen (7+) kan vanuit huis meespelen of meekijken. Dat is gratis, maar je moet je wel van tevoren even aanmelden.

Joep, Menno en Sjors van het DigiLab zijn er ook steeds bij en we helpen elkaar op weg. Zo kunnen we tijdens de lockdown toch nog met een hele groep samen iets leuks ondernemen. En wie weet: misschien leer je er zelfs nog wel iets van!

Klik op één van activiteiten hieronder, om te lezen hoe je mee kunt doen.

Wanneer kan ik meedoen (en wat gaan we doen)?

  • De Minecraft Werkplaats #22: We gaan terug naar het pretpark Bekijk details

    14 mei 2021, van 15:30 tot 17:00 | online(*)

    Yes, het is zo ver! Doe je favoriete outfit aan, ga alvast in de rij staan en maak die veiligheidsriem goed vast... We hebben naar jullie geluisterd en gaan voor deze ene keer nog eens een pretpark bouwen! Het spookhuis, het reuzenrad, achtbanen, wildwaterbanen, de Vogel Rok of zelfs een friettent: het kan allemaal in ons gigantische pretpark.De leukste boeken over Minecraft


In deze aflevering van onze videoreeks DigiLab Maakt, zie je wat er tijdens eerdere Minecraft Werkplaatsen al is gebouwd. Ook bespreken we een online 'circle generator', reizen naar Japan en komen er nog enkele verwijzingen uit computergames aan bod.