Jong

7 tips om lezen leuker te maken

Niet ieder kind is de allergrootste leesfan, maar lezen is een goed tijdverdrijf als je veel thuis moet zitten. Daarom hebben we zeven tips verzameld, waardoor je lezen nóg leuker maakt. Van knutselopdracht tot boekenkaraoke.

4 handige sites voor thuisonderwijs

Kinderen houden niet op met leren, ook al zijn de basisscholen dicht. Veel leerkrachten brengen oefenpakketjes rond en ouders doen aan thuiseducatie. Om een handje te helpen, hebben we vier handige sites op een rijtje gezet. 

De beste apps en games voor kinderen

Welke apps zijn leerzaam, spannend en/of uitdagend voor een kind? Mediacoach Angela Meulensteen en programmamaker voor het GameLab Steph Byrne hebben een selectie gemaakt van de beste apps en games.

Luisterboeken

Wist je dat je ook naar tal van kinderboeken kunt luisteren? Download de gratis app LuisterBieb op je tablet of smartphone en luister naar boeken van onder meer Paul van Loon, Marjet Huiberts en Ted van Lieshout.

Ga naar de LuisterBieb

Luisterboekenserie: De Grijze Jager – John Flanagan

Collectioneur jeugdboeken Esther van Lieshout combineert het nuttige met het aangename. En luistert tijdens het sporten naar de nieuwste Grijze Jager. De razend populaire fantasy-reeks over een jongen die ervan droomt ridder te worden, maar in de leer gaat bij de mysterieuze Grijze Jager, is toegevoegd aan de LuisterBieb!

Beluister de boeken gratis via de LuisterBieb-app

Kinderpodcasts

Het platform Kinderpodcasts biedt kinderen, ouders en media-opvoeders een veilig en vertrouwd aanbod podcasts voor kinderen. Resultaat: minder schermtijd, meer luisterplezier.

Probeer het eens