Walk&Talk: voor werkzoekenden in Midden-Brabant

We vroegen onze bezoekers: wat is jouw sollicitatietip?

Ben je op zoek naar (ander) werk?
Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Tilburg en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

Nieuwsgierig geworden? 
De data van de komende edities vind je in de agenda op deze pagina. Je vindt ze ook in de volledige agenda

Terugblik thema's & sprekers
Iedere maand komt er een ander thema aan bod, zoals 'Ontdek je talenten' of 'Waar kijkt een recruiter naar?'. De personen in de onderstaande blokken hebben gesproken tijdens eerdere Walk & Talk-bijeenkomsten.  

'Power en energie' - Pascal Frederik

Pascal is een ondernemer, motivatiespreker en trainer/coach op het gebied van empowerment door zelfinzichtanalyse.

"Als motivatiespreker wek ik een intense innerlijke kracht op bij mensen en help ze aan ongekend zelfvertrouwen. Met een combinatie aan 10 jaar werkervaring in de Werving & Selectie en mijn kennis van NLP maak ik mensen bewust van hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen, wat resulteert in het behalen van topprestaties en succesvol solliciteren."

'Het CV dat werkt' door Freeke

Freeke Mauritsz is loopbaanadviseur bij Mauloc.nl. Met 'Het CV dat werkt' heeft ze ervoor gezorgd dat 90% van haar kandidaten binnen twee maanden een andere baan heeft. Ook 50plussers en vaak al na één keer solliciteren! 

"Het is belangrijk dat je met jouw cv opvalt én aan tafel komt bij die leuke werk- of opdrachtgever. Een werkgever besluit vaak al binnen 6 seconden of jouw cv de moeite waard is om verder te lezen. Zorg er dus voor dat je cv opvalt en uit die grote stapel met andere sollicitanten wordt geplukt."

'Mijn zoektocht' door Marjolijn

In mei vertelde Marjolijn van Heeswijk enthousiast over haar eigen activiteiten in de zoektocht naar een baan. Ze was destijds werkzoekende en actief als eventmanager bij de Broekriem. Zij deelde haar tips en vertelde hoe je het solliciteren leuk houdt. 

'Vrijwilligerswerk' door Susan

Susan van Schijndel werkt bij Contour de Twern als Adviseur Vrijwilligerswerk. Ze vertelde over de inzet van vrijwilligerswerk tijdens de zoektocht naar een baan. 

"Vroeger bestond solliciteren vooral uit het schrijven van sollicitatiebrieven. Tegenwoordig ligt het accent vooral op het maken van (online) contacten en netwerken. Hoe vergroot je door vrijwilligerswerk je kansen op de arbeidsmarkt?"

Kom je ook?

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

In december en januari geen Walk & Talk in Tilburg

In de komende maanden staat er geen Walk & Talk gepland in onze vestigingen in Tilburg. In december is er geen bijeenkomst in verband met de feestdagen. Januari gebruiken wij nog even om ons nieuwe programma verder te ontwikkelen. Vanaf februari worden er weer nieuwe Walk & Talks georganiseerd. Op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

De Walk & Talk in Waalwijk loopt gewoon door. Wil je daar aansluiten? Kijk hierboven voor de agenda.

Vragen over Walk & Talk?

Als je vragen hebt over de Walk & Talk-sessies, vul dan het contactformulier in en vermeld de locatie van de Walk&Talk.