Walk & Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

Ben je op zoek naar (ander) werk?
Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in Tilburg en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

Nieuwsgierig geworden? 
De data van de komende edities vind je in de agenda op deze pagina. Je vindt ze ook in de volledige agenda

Terugblik thema's & sprekers
Iedere maand komt er een ander thema aan bod, zoals 'Ontdek je talenten' of 'Waar kijkt een recruiter naar?'. De personen in de onderstaande blokken hebben gesproken tijdens eerdere Walk & Talk-bijeenkomsten.  

'Power en energie' - Pascal Frederik

Pascal is een ondernemer, motivatiespreker en trainer/coach op het gebied van empowerment door zelfinzichtanalyse.

"Als motivatiespreker wek ik een intense innerlijke kracht op bij mensen en help ze aan ongekend zelfvertrouwen. Met een combinatie aan 10 jaar werkervaring in de Werving & Selectie en mijn kennis van NLP maak ik mensen bewust van hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen, wat resulteert in het behalen van topprestaties en succesvol solliciteren."

'Het CV dat werkt' door Freeke

Freeke Mauritsz is loopbaanadviseur bij Mauloc.nl. Met 'Het CV dat werkt' heeft ze ervoor gezorgd dat 90% van haar kandidaten binnen twee maanden een andere baan heeft. Ook 50plussers en vaak al na één keer solliciteren! 

"Het is belangrijk dat je met jouw cv opvalt én aan tafel komt bij die leuke werk- of opdrachtgever. Een werkgever besluit vaak al binnen 6 seconden of jouw cv de moeite waard is om verder te lezen. Zorg er dus voor dat je cv opvalt en uit die grote stapel met andere sollicitanten wordt geplukt."

'Mijn zoektocht' door Marjolijn

In mei vertelde Marjolijn van Heeswijk enthousiast over haar eigen activiteiten in de zoektocht naar een baan. Ze was destijds werkzoekende en actief als eventmanager bij de Broekriem. Zij deelde haar tips en vertelde hoe je het solliciteren leuk houdt. 

'Vrijwilligerswerk' door Susan

Susan van Schijndel werkt bij Contour de Twern als Adviseur Vrijwilligerswerk. Ze vertelde over de inzet van vrijwilligerswerk tijdens de zoektocht naar een baan. 

"Vroeger bestond solliciteren vooral uit het schrijven van sollicitatiebrieven. Tegenwoordig ligt het accent vooral op het maken van (online) contacten en netwerken. Hoe vergroot je door vrijwilligerswerk je kansen op de arbeidsmarkt?"

Kom je ook?

 1. Walk&Talk Wagnerplein: de sollicitatievideo: wel of niet?

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is Karlijn Vlaardingerbroek.

  Van 10:00 tot 12:00

  De Bibliotheek Wagnerplein

  di 30 jul

 2. Walk&Talk LocHal: Vrijwilligerswerk [GEANNULEERD]

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over het inzetten van vrijwilligerswerk tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Gastspreker van vandaag is...

  Van 10:00 tot 12:00

  Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

  wo 31 jul

 3. Walk&Talk Waalwijk [GEANNULEERD]

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens de maandelijkse Walk&Talk-bijeenkomsten kun je ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden en krijg je tips van een deskundige. Elke editie is er een andere...

  Van 10:00 tot 12:00

  Seats2Meet, locatie de Bibliotheek Waalwijk

  do 01 aug

 4. Walk&Talk Wagnerplein: Een goed en eerlijk CV

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over het schrijven van een eerlijk en goed cv. Gastspreker van vandaag is Pascale van Lubeek.

  Van 10:00 tot 12:00

  De Bibliotheek Wagnerplein

  di 27 aug

 5. Walk&Talk LocHal: Het nieuwe solliciteren

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is Bart Naber.

  Van 10:00 tot 12:00

  Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

  wo 28 aug

 6. Walk&Talk Waalwijk

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is Gerrie Timmermans.

  Van 10:00 tot 12:00

  De Bibliotheek Waalwijk

  do 05 sep

 7. Walk&Talk LocHal: Verborgen talenten

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is Lucienda Dap.

  Van 10:00 tot 12:00

  Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

  wo 25 sep

 8. Walk&Talk Wagnerplein:

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is ...

  Van 10:00 tot 12:00

  De Bibliotheek Wagnerplein

  di 01 okt

 9. Walk&Talk Waalwijk: Zinvol en gezond werken

  Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over solliciteren met een video. Gastspreker van vandaag is Inge Asmus.

  Van 10:00 tot 12:00

  De bibliotheek Waalwijk

  do 03 okt

Meer

Vragen over Walk & Talk?

Als je vragen hebt over de Walk & Talk-sessies, vul dan het contactformulier in en vermeld de locatie van de Walk&Talk.