Masterclass Leesbevordering

Als leerkracht heb je waarschijnlijk alles al geprobeerd en uit de kast gehaald, maar je missie is nog steeds niet geslaagd. En dan zit je daar weer, met je handen in het haar: ‘Hoe krijg ik de kinderen in mijn klas, die moeite hebben met lezen en lezen dus vreselijk vinden, toch aan het lezen?’

Net voordat je de moed opgeeft, is daar de Masterclass Leesbevordering: 'Lezen is leuk, ook voor kinderen met leesproblemen!' Deze masterclass wordt gegeven op donderdagmiddag 10 oktober in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal, Tilburg).

Als leerkracht en leesspecialist weet spreker Wendie van der Aa als geen ander hoe hardnekkig de weerstand tegen lezen kan zijn voor sommige kinderen. Maar praktijkgericht onderzoek naar geschikte materialen, evenals het creëren van leuke activiteiten en werkvormen voor deze kinderen laat zien dat ook zij plezier kunnen beleven aan boeken. In deze Masterclass gaat zij jullie, naast een stuk theorie en onderzoeksresultaten, vooral kennis laten maken met uitdagende materialen. Wendie zal haar ervaringen met leuke werkvormen, geschikte boeken en veel praktische tips met jullie delen. Hiermee kun je de volgende dag direct aan de slag en ga je ontdekken dat kinderen die last hebben van lezen, nu plezier gaan beleven! 

Programma masterclass 
15.30-16.00 uur: Inloop met boekproeverij en koffie of thee 
16.00-17.15 uur: Masterclass door Wendie van der Aa 
17.15- 17.30: Vragen en interactie 
17.30-18.00 uur: Napraten met drankje en hapje 

Voor wie?
De masterclass is bedoeld voor oud-cursisten Open Boek en leescoördinatoren, maar ook voor taalcoördinatoren, leerkrachten en directies van basisscholen. 

Schrijf je in vóór 1 oktober
De kosten voor deze Masterclass bedragen € 20,00 (exclusief BTW) per persoon, te voldoen via een factuur, die zal worden toegezonden. Inschrijving verplicht tot betaling, maar bij onverwachte verhindering mag een collega natuurlijk je plaats innemen.