Boeken Bezorgservice voor senioren

Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuisblijven, zien de dagen er anders uit. Wie digitaal vaardig is, kan vanuit huis nog volop appen, videobellen en lezen, bijvoorbeeld via de online Bibliotheek. Maar niet iedereen is zo handig met een computer of smartphone. Voor die groep is er onze Boeken Bezorgservice: medewerkers van de Bibliotheek Midden-Brabant bezorgen gratis boeken aan huis bij senioren die geen gebruik kunnen maken van de online Bibliotheek.


U kunt zich via de telefoon aanmelden voor de Boeken Bezorgservice.
Houd hierbij uw klantnummer/bibliotheekpas bij de hand.

Bel 013 464 85 10
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag
tussen 9.30 en 12.00 uur.

Lees voordat u belt onderstaande informatie even door.


Voor wie is de bezorgservice bedoeld?

U kunt zich aanmelden voor de Boeken Bezorgservice wanneer u:

  • 70 jaar of ouder bent; en   
  • lid bent van de Bibliotheek Midden-Brabant (in de gemeente Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg of Waalwijk); en
  • het niet lukt om gebruik te maken van de online Bibliotheek (e-books/LuisterBieb)

De Boeken Bezorgservice is gratis: u betaalt hiervoor geen extra kosten.

Om deze gratis service te kunnen bieden aan wie het écht nodig heeft, verzoeken we vriendelijk: meldt u alleen aan wanneer u behoort tot de groep zoals hierboven beschreven.

Wat voor boeken bezorgen jullie?

Wanneer u zich aanmeldt voor de Boeken Bezorgservice, bezorgen wij een boekenpakket van maximaal 5 boeken bij u aan huis. Dit boekenpakket stellen we speciaal voor u samen uit de collectie
van de Bibliotheekvestiging bij u in de buurt.

Specifieke boektitels reserveren is helaas niet mogelijk, maar we houden natuurlijk zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren. Bij aanmelding vragen we u dan ook om uw favoriete schrijvers, onderwerpen en genres door te geven. Ook wanneer u gebruik wilt maken van grootletterboeken, kunt u dit aangeven.

De boeken uit uw boekenpakket kunt u maximaal 6 weken lenen. Na 6 weken halen we het boekenpakket weer op. Wanneer u dat wilt, ontvangt u dan ook direct weer een nieuw boekenpakket. U kunt ook aangeven dat u de gelezen boeken eerder wilt laten ophalen en een nieuw boekenpakket wilt ontvangen: we bezorgen maximaal één keer in de 3 weken een nieuw boekenpakket.

Veilig bezorgen: hoe gaat dat in zijn werk?

Voordat we het eerste boekenpakket bij u bezorgen, maken we telefonisch een afspraak met u voor een bezorgmoment. We spreken dan ook al met u af of u de boeken 3, 4, 5 of 6 weken wilt lenen.

Op het afgesproken bezorgmoment komen we het boekenpakket bij u aan huis bezorgen. Om het bezorgmoment zo prettig en veilig mogelijk te maken, bezorgen we ‘contactloos’:

  • Onze medewerker rijdt naar uw huis.
  • Voordat hij/zij bij u aanbelt, zet hij/zij uw boekenpakket op de grond neer voor uw voordeur.
  • Hij/zij belt vervolgens aan en neemt gepaste afstand (twee armlengtes).
  • Als u boeken heeft die retour mogen, zet u de tas met die boeken neer op de grond voor uw voordeur. 
  • U neemt uw nieuwe boekenpakket mee naar binnen en sluit uw deur.
  • Als u een tas met boeken had die retour mogen, neemt onze medewerker die mee terug naar de Bibliotheek. Daar worden alle boeken gedesinfecteerd en gaan dan 24 uur ‘in quarantaine’ voordat ze weer terug de collectie in gaan.

Veelgestelde vragen over de Boeken Bezorgservice

In welk gebied bezorgen jullie?

We bezorgen in de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Kan ik ook boeken lenen uit andere bibliotheekvestigingen?

Het is helaas alleen mogelijk om boeken te lenen uit uw eigen bibliotheekvestiging. De reden hiervoor is dat het landelijk transport van bibliotheekboeken is stilgelegd. Ook het landelijke systeem voor reserveringen  is daarmee helaas buiten werking. Hierdoor is het niet mogelijk om boeken uit andere bibliotheekvestigingen te lenen.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer jullie het boekenpakket komen bezorgen?

Heeft u een afspraak gemaakt voor de bezorging van uw boekenpakket, maar kunt u op het afgesproken tijdstip toch niet thuis zijn? Geef dit dan tijdig door via 013 464 85 10 (ma t/m vr van 9.30 tot 12.00 uur). We kunnen uw boekenpakket dan op een alternatief bezorgadres bezorgen, of spreken een nieuw bezorgmoment met u af.

Maakt het uit wat voor soort bibliotheekabonnement ik heb?

Nee, zolang er in Nederland vanwege corona beperkende maatregelen gelden en al onze bibliotheekvestigingen gesloten zijn, maakt het niet uit wat voor soort abonnement u heeft. Met elk type abonnement kunt u gebruikmaken van de Boeken Bezorgservice.

Kan ik de Boeken Bezorgservice ook aanvragen als ik nog geen lid ben, maar wel lid wil worden?

Zeker. U kunt dan bellen met 013 464 85 10 (ma t/m vr van 9.30 tot 12.00 uur) om aan te geven dat u graag lid wilt worden én gebruik wilt maken van de Boeken Bezorgservice.

Waarom is de Boeken Bezorgservice er alleen voor senioren?

Omdat we vanwege ziekte bij onze medewerkers en de RIVM-voorschriften zelf ook beperkt zijn in onze mogelijkheden, starten we de Boeken Bezorgservice klein op. We willen allereerst die groep inwoners helpen, die door de corona-maatregelen dubbel getroffen worden: we proberen senioren met een zwakkere gezondheid extra te beschermen tegen het coronavirus door bezoek te beperken, maar daarmee neemt ook de kans op eenzaamheid toe. Waar jongere generaties over het algemeen makkelijker gebruik kunnen maken van onze online Bibliotheek, willen we senioren die niet zo digivaardig zijn en/of geen pc, tablet of laptop hebben, ook in deze bijzondere tijden graag helpen om thuis met plezier een boek te kunnen lezen. 

Bestond dat nog niet, een Boeken Bezorgservice voor senioren?

Jawel, de bibliotheek Midden-Brabant heeft al vele jaren een bezorgservice voor senioren die niet in staat zijn zelf de Bibliotheek te bezoeken (medische indicatie). 

Tot wanneer bieden jullie een Boeken Bezorgservice?

We willen de bezorgservice blijven aanbieden zolang onze Bibliotheekvestigingen gesloten zijn vanwege de corona-maatregelen in Nederland.