Gastcollectioneur: Joop van Hezik

Video: vijf leestips over 'Duurzaamheid & utopisch denken'

Tijdens Nederland Leest gaan we het gesprek aan over duurzaamheid. Daarom heeft de Bibliotheek Oisterwijk Joop van Hezik gevraagd zijn persoonlijke selectie uit de collectie van de Bibliotheek Midden-Brabant samen te stellen. In de video licht hij zijn top vijf toe en vertelt hij over de verbanden tussen duurzaamheid en utopisch denken.

Hieronder zie je alle boeken uit zijn gastcollectie, om direct te lezen of te reserveren. 

Over Joop van Hezik

Joop van Hezik weet nagenoeg alles over duurzaamheid. Hij is onder meer adviseur biodiversiteit en groene economie bij het European Centre for Nature Conservation en directeur van de Nature Assisted Health Foundation. Namens GroenLinks is hij lid van het congres van de Europese Groene Partijen. Daarnaast onderzoekt Van Hezik, als cultuurfilosoof, utopisch denken en utopische denkers door de eeuwen heen.

Eerder was hij wethouder in de gemeente Oisterwijk en fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Als wethouder heeft hij aan de voet gestaan van diverse ontwikkelingen rondom biodiversiteit in de gemeente, waaronder het opknappen van de Voorste Stroom.