Gastcollectioneur: Kluun

Video: 6 leestips van Kluun, over humor in de letteren

Kluun zat regelmatig te schrijven in de Bibliotheek LocHal, in het centrum van zijn geboortestad. Hij koos deze plek ook uit om het eerste exemplaar van Familieopstelling te presenteren aan het publiek, op zaterdag 29 augustus 2020. We vroegen hem om een gastcollectie samen te stellen van zijn mooiste boeken en de boeken die hem geïnspireerd hebben bij het schrijven van zijn nieuwe boek.

Hieronder zie je alle boeken uit zijn gastcollectie, om direct te lezen of te reserveren. 

Over Kluun

Zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter verscheen in 2003 en werd een bestseller van jewelste. Kluun, pseudoniem van Raymond van de Klundert, gebruikte zijn eigen ervaringen bij het verhaal over Stijn en zijn doodzieke vrouw die aan kanker overlijdt. Ook zijn latere boeken zijn sterk autobiografisch.

In Familieopstelling, zijn meest recente roman, beschrijft Kluun hoe wederom hoofdpersoon Stijn op onderzoek gaat om er voor eens en altijd achter te komen waarom zijn (liefdes)leven zo'n puinhoop is. Deze zoektocht leidt hem langs zijn jeugd in Noord-Brabant. Kluun werd geboren in Tilburg. Het boek speelt zich voor een groot deel af in de stad.