Gastcollectioneur: Nol Kleijngeld

Video: vijf leestips over geschiedenis

Oktober is de maand van de geschiedenis. Daarom stelde Nol Kleijngeld voor de Bibliotheek een gastcollectie over geschiedenis samen. Als historicus en oud-geschiedenisdocent praat Nol met bezieling over erfgoed en streekgeschiedenis. In de video vertelt hij over vijf geschiedenisboeken waarom hij ze fantastische literatuur vindt.

Hieronder zie je alle 20 boeken uit zijn gastcollectie, om direct te lezen of te reserveren.

Over Nol Kleijngeld

Nol Kleijngeld is historicus. Hij studeerde geschiedenis in Tilburg en aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna gaf hij het vak geschiedenis op twee middelbare scholen. Maar misschien ken je Kleijngeld beter van zijn boek Langstraters, over de geschiedenis van de regio Waalwijk, of als voormalig burgemeester van de gemeente Waalwijk.

Kleijngeld startte zijn politieke loopbaan in 1986 als raadslid in de gemeente Waalwijk. Van 1995 tot 2000 was hij wethouder. In 2000 maakte hij de overstap naar Helden-Panningen, om daar burgemeester te worden. Na bijna zeven jaar keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Waalwijk, als burgemeester van deze stad. Na een termijn van 14 jaar kwam op 8 juli 2021 een eind aan zijn ambtsperiode.

Workshop Familiegeschiedenis met Nol Kleijngeld

Ga op onderzoek uit in kranten van vroeger, genealogische bronnen, archiefinventarissen en gedigitaliseerde fotocollecties. Haal herinneringen op of ontdek nieuwe verhalen. Het kan allemaal tijdens de gratis workshop Familiegeschiedenis op woensdag 13 oktober 2021 in de Bibliotheek Waalwijk. Nol Kleijngeld zal spreken over het onderzoek dat hij deed naar zijn voorouders. Malu Kuhlmann legt je tijdens de workshop uit wat er allemaal te vinden is via de website van Streekarchief Langstraat Altena Heusden.

Lees meer over de workshop en meld je aan!