De Ruimtevaartschool

30 augustus 2020, van 12:00 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 60,00 euro

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Jonge astronauten worden klaargestoomd voor een reis naar Mars

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit zes zondagen van 12.00 tot 14.00 uur. 

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. De tweede zondag duiken de astronauten de geschiedenisboeken in. Wat is er bekend vanuit het verleden over een reis naar Mars? Na de masterclass zijn de deelnemers klaar voor het echte werk. In week drie vindt in Ontdekstation013 de bouw en lancering van de raket plaats. Na afloop hiervan mogen de deelnemers de hele dag gratis in Ontdekstation013 blijven onderzoeken en bouwen.

Een week later zijn de deelnemers aangekomen op Mars. Al filosoferend komen de kinderen erachter waarom ze zo graag naar Mars willen en wat het begrip tijd inhoudt. In het Natuurmuseum ontdekken de kinderen hoe zij kunnen overleven op de planeet. Kan hun lichaam het wel aan?

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet Aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak breekt op 4 oktober de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

De tekst gaat onder de video door.

Programma

30 augustus   Dag 1: Astronauten van de toekomst
06 september Dag 2: Een terugblik op de ruimtevaart
13 september Dag 3: De raket lancering
20 september Dag 4: Tijd om te denken en te filosoferen
27 september Dag 5: Een nieuwe wereld
04 oktober      Dag 6: Terug naar de aarde

De ruimtevaartschool is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. De kosten voor deze zesdaagse reis zijn in totaal €60,- euro. Wees snel, er zijn beperkte plekken. Stap met ons dit avontuur in en meld je aan!

Direct aanmelden voor de Ruimtevaartschool

Aan deze reis hebben Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en ContourdeTwern meegewerkt.

Lees voor je komst onze huisregels