Jeugd | 0-6 jaar

Mijn kind online

Ontspannen de digitale snelweg op met peuters en kleuters. 

BoekStart: voor de allerkleinsten

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het project BoekStart stimuleert het en de Bibliotheek speelt een centrale rol.  

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. Ze dragen bij aan de taalontwikkeling.

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Voorleesfilmpjes

Lees alles over de Kinderboekenweek

Bekijk de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim, SchoolTV en Wepboek. Ook als je geen Bibliotheekaccount hebt kun je nu onbeperkt genieten van mooie filmpjes!

Extra luisterboeken voor thuis!

LuisterBieb

We hebben tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd! Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Volg de Media Ukkie Dagen!

naar de website van Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan met media!

Ken je BoekStart al?

Naar BoekStart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken genieten.

Boekentip 0-3 jaar

Olifant en kikker zijn helemaal droog. Maar als je achter de flap kijkt, nemen ze een duik en zijn ze lekker nat! Bekijk het hele boekenfilmpje van Lief en stoer in de jungle in De Voorleeshoek.

Log in met je Bibliotheekaccount of Meld je aan. De Voorleeshoek is tijdelijk vrij toegankelijk voor iedereen!

Boekentip 3-6 jaar

T-rex kan zijn bril niet vinden. Hij ziet nu dingen wazig, dubbel of helemaal niet... Bekijk het hele boekenfilmpje van De T-Rex die zijn bril kwijt was! in De Voorleeshoek.

Log in met je Bibliotheekaccount of Meld je aan. De Voorleeshoek is tijdelijk vrij toegankelijk voor iedereen!

Prentenboeken Top 10