12-15 jaar

Deze week uitgelicht

Leesclub Leeshonger

Vraag jij je nu al af hoe je in vredesnaam al die boeken voor je literatuurlijst gaat lezen? En hoe je, eenmaal gelezen, niet alles alweer vergeten bent als je dat mondeling hebt? Sluit je dan aan bij de gratis, online leesclub Leeshonger!

Samen zorgen we ervoor dat je literatuurlijst een feestje wordt. Ook geschikt voor boekenwurmen die zonder moeite stapels boeken verslinden én onthouden waar de verhalen over gaan.

Uittrekselbank

Ben je op zoek naar een uittreksel, bijvoorbeeld voor je leeslijst? Kijk dan eens in de Uittrekselbank. Daarin staan meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur.

Log bij de Uittrekselbank niet in met je wachtwoord, als erom gevraagd wordt, maar met je pincode: 'DDMM'.

Luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Boeken lezen op je mobiel

E-books zijn boeken die je kunt lezen op je tablet of telefoon. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen!

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen

Boeken lezen voor school

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst helpen wij je om het boek, e-book of luisterboek te kiezen dat bij je past. De boeken zijn ingedeeld op niveau en genre. Heel handig.

Werkstuk of spreekbeurt?

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? We hebben een heleboel interessante info voor school. Veel plezier en succes!