9-12 jaar

Uittrekselbank

flawless-meisje-met-bril

Ben je op zoek naar een uittreksel, bijvoorbeeld voor je leeslijst? Kijk dan eens in de Uittrekselbank. Daarin staan meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur.

Log bij de Uittrekselbank niet in met je wachtwoord, als erom gevraagd wordt, maar met je pincode: 'DDMM'.

De Boekengasten

Gekmakend spannend, subtiel romantisch, volstrekt idioot. Er is een enorme diversiteit aan boeken. De Boekengasten maken je wegwijs.

Boeken lezen op je mobiel

kaft van 'Lampje'

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden?E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. Lekker makkelijk!

Werkstuk of spreekbeurt?

Senaat Kinderjury

Zoek je een informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel succes!

Mediawijsheid

Hoe ‘mediawijs’ ben jij eigenlijk? Ga jij verstandig om met social media en internet? De Jeugdbibliotheek heeft leuke weetjes en filmpjes over mediawijsheid voor je verzameld. En via een game kun je zelfs je Diploma Veilig Internet halen!

Luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. En luister waar en wanneer je wilt. Thuis, onderweg en op vakantie.