De Nationale Voorleesdagen 2018

Van 24 januari t/m 3 februari staat de Bibliotheek helemaal in het teken van voorlezen. Voorlezen is natuurlijk elke dag een feest, maar helemaal tijdens De Nationale Voorleesdagen! Het Prentenboek van het Jaar 2018, 'Ssst, de tijger slaapt' van Britta Teckentrup, staat centraal. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer leuke activiteiten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar, zoals een voorleesontbijt, voorstellingen en een Peuterquiz; een ontdekkingstocht langs de tien mooiste prentenboeken. 

Kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, krijgen een speciaal vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt). 

Meer voor baby's, peuters en kleuters

Ben je op zoek naar boeken of informatie over boeken en schrijvers voor baby's, peuters en kleuters? Kijk voor boekentips, voorleestips, boekennieuwtjes en interviews met deskundigen op het gebied van jeugdliteratuur.

Voorleestips

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt: er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Hier een aantal tips om het meeste uit elk voorleeskwartiertje te halen.

Agenda

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.