De Nationale Voorleesdagen 2018

Van 24 januari t/m 3 februari staat de Bibliotheek helemaal in het teken van voorlezen. Voorlezen is natuurlijk elke dag een feest, maar helemaal tijdens De Nationale Voorleesdagen! Het Prentenboek van het Jaar 2018, Ssst, de tijger slaapt, van Britta Teckentrup staat centraal. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer leuke activiteiten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar, zoals een voorleesontbijt, voorstellingen en een Peuterquiz; een ontdekkingstocht langs de tien mooiste prentenboeken. 

De kindjes die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de bieb, krijgen een speciaal vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt). 

Meer voor baby's, peuters en kleuters

Ben je op zoek naar boeken of informatie over boeken en schrijvers voor baby's, peuters en kleuters? Kijk voor boekentips, voorleestips, boekennieuwtjes en interviews met deskundigen op het gebied van jeugdliteratuur.

Voorleestips

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt: er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Hier een aantal tips om het meeste uit elk voorleeskwartiertje te halen.

Agenda

 1. Theatervoorstelling: Ssst, de Tijger slaapt – VOL

  Op zondag 21 januari vindt de voorstelling 'Ssst, de Tijger slaapt' plaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Deze voorstelling draait geheel om interactie. Kinderen en volwassenen duiken samen in het...

  Van 14:30 tot 15:30

  de Bibliotheek Tilburg Centrum

  zo 21 jan

 2. Voorleesontbijt Waalwijk (Nationale Voorleesdagen)

  Kinderboekenschrijfster Lizzy Koppe-van Pelt leest voor uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 10:30

  Kinderboerderij 't Erf

  wo 24 jan

 3. Voorleesontbijt Kaatsheuvel (Nationale Voorleesdagen)

  Tijdens het voorleeshalfuurtje wordt er interactief voorgelezen uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje tijdens...

  Van 09:30 tot 11:00

  de Bibliotheek Kaatsheuvel

  wo 24 jan

 4. Voorleesontbijt (Nationale Voorleesdagen)

  Een ranger van Safaripark De Beekse Bergen leest voor uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 11:00

  de Bibliotheek Heyhoef

  wo 24 jan

 5. Voorleesontbijt Oisterwijk (Nationale Voorleesdagen)

  Tijdens het voorleeshalfuurtje wordt er interactief voorgelezen uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje tijdens...

  Van 09:30 tot 11:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  wo 24 jan

 6. Voorleesontbijt Sprang-Capelle (Nationale Voorleesdagen)

  Onze collectioneur Tilly Pluk leest voor uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Sprang-Capelle

  wo 24 jan

 7. Voorleesontbijt Waspik (Nationale Voorleesdagen)

  Burgemeester Nol Kleijngeld leest voor uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 10:30

  Dorpsboerderij Waspik

  wo 24 jan

 8. Voorleesontbijt Berkel-Enschot (Nationale Voorleesdagen)

  Als start van de Nationale Voorleesdagen is er op woensdag 24 januari een voorleesontbijt met het boek 'Ssst! De tijger slaapt' in het middelpunt in de Bibliotheek Berkel-Enschot. In samenwerking met het...

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Berkel-Enschot

  wo 24 jan

 9. Voorleesontbijt Wagnerplein (Nationale Voorleesdagen)

  Burgemeester Theo Weterings leest voor uit 'Ssst! De tijger slaapt', het prentenboek van het jaar 2018. Na het voorlezen, genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Wagnerplein

  wo 24 jan

Meer