De Nationale Voorleesdagen

Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari. Tijdens deze dagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal, en dat is dit jaar 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. 

Ook in de bibliotheek is er veel te doen en beleven voor de allerkleinste lezertjes!

Agenda

 1. Voorleesontbijt LocHal (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt in de Bibliotheek LocHal (Jeugdafdeling).

  Van 09:00 tot 10:00

  Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

  wo 23 jan

 2. Voorleesontbijt Wagnerplein (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt in de Bibliotheek Wagnerplein. Dit keer komt Liesje Carlier, gemeenteraadslid voor GroenLinks, voorlezen. Na het voorlezen, gaat een muziekdocent van Factorium muziek maken met de kinderen.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Wagnerplein

  wo 23 jan

 3. Voorleesontbijt Waalwijk (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt bij Kinderboerderij 't Erf. Dit keer leest wethouder Dilek Odabasi-Seker het verhaal voor.

  Van 09:30 tot 10:30

  Kinderboerderij 't Erf, Waalwijk

  wo 23 jan

 4. Voorleesontbijt Kaatsheuvel (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt in het Animal Center van Kaatsheuvel.

  Van 09:30 tot 10:30

  Animal Center, Kaatsheuvel

  wo 23 jan

 5. Voorleesontbijt Loon op Zand (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt in de Bibliotheek Loon op Zand. Dit keer komt Rineke Paes van Poppentheater Rineke voorlezen.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Loon op Zand

  wo 23 jan

 6. Voorleesontbijt Sprang Capelle (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het Voorleesontbijt in de Bibliotheek Sprang Capelle. Natuurlijk staat alles in het teken van 'Een huis voor Harry', het prentenboek van 2019.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Sprang Capelle

  wo 23 jan

 7. Voorleesontbijt Waspik (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt bij Dorpsboerderij Waspik. Natuurlijk staat alles in het teken van 'Een huis voor Harry', het prentenboek van 2019.

  Van 09:30 tot 10:30

  Dorpsboerderij Waspik

  wo 23 jan

 8. Voorleesontbijt Berkel-Enschot (Nationale Voorleesdagen)

  Op woensdag 23 januari kun je genieten van een mooi verhaal, muziek van het Factorium en een lekker hapje en drankje tijdens het voorleesontbijt.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Berkel-Enschot

  wo 23 jan

 9. Voorleesontbijt Heyhoef (Nationale Voorleesdagen)

  Woensdag 23 januari om 9.30 uur starten we de Nationale voorleesdagen met het voorleesontbijt in de Bibliotheek Heyhoef. Yvette Kouwenberg - eigenaresse van Kattencafé ‘De Spinnerij’ - leest voor uit 'Een huis voor Harry', het prentenboek van het jaar 2019. Daarna genieten we samen van een lekker hapje en drankje.

  Van 09:30 tot 10:30

  de Bibliotheek Heyhoef

  wo 23 jan

Meer

Voorleestips

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .

Hier lees je een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.