Meer online service en gebruiksgemak

Vanaf maandag 4 januari hebben we een nieuwe bibliotheeksysteem in gebruik. Het heeft enkele veranderingen tot gevolg. De eerste keer log je in met je huidige gebruikersnaam, ofwel het pasnummer dat begint met '21300'. Als wachtwoord voer je de dag en maand van je geboortedatum in: 'ddmm'. Vervolgens maak je een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Daarna heb je toegang tot alle diensten en gemakken van het nieuwe systeem. Met je persoonlijke account kun je in een oogopslag zien welke materialen je thuis hebt. Je kunt lijstjes maken met boeken die je nog wil lezen en eenvoudig je eigen gegevens aanpassen. Plus: je hoeft dus niet meer het (lange) pasnummer in te vullen.

Veelgestelde vragen

Hier kun je de veelgestelde vragen vinden. 

Inloopspreekuren: wegwijs in ons nieuwe systeem

Wil je wat meer weten over ons nieuwe bibliotheeksysteem? Tijdens het inloopspreekuur maken we je graag wegwijs en leggen we alles uit over Mijn Menu, hoe je kunt reserveren, verlengen, zoeken in de catalogus en hoe de app 'Bibliotheek Wise' precies werkt. Wij zorgen er voor dat je volledig geïnformeerd weer naar huis gaat en zelf aan de slag kunt.

Instructievideo

Om het je gemakkelijker te maken, is hier alvast de instructievideo waarin uitgelegd wordt hoe je je wachtwoord en gebruikersnaam aanpast. 

De Bibliotheek-app

Met de handige Bibliotheek-app Bibliotheek Wise regel je vanaf maandag 4 januari snel en gemakkelijk al je bibliotheekzaken op je smartphone of tablet, Je hebt als lid van de Bibliotheek altijd en overal toegang tot onze online catalogus.

Ook kun je eenvoudig materialen verlengen en reserveren, verlanglijstjes beheren en nieuwe aanwinsten bekijken over thema’s die je interessant vindt. De app is gratis te downloaden voor iPhones, iPads en Android-toestellen. 

Grijp niet mis in de kast

Om te zorgen dat materialen voor iedereen zo veel mogelijk beschikbaar zijn en blijven, kan iedereen vanaf vrijdag 1 januari 2016 maximaal 25 materialen tegelijk in bezit hebben. De omlooptijd van de collectie wordt zo sneller en je grijpt minder vaak mis in de kast.

We hebben voor deze oplossing gekozen en niet voor de verkorting van de leentermijn. Zo zorgen we voor een groter aantal aanwezige materialen en kunnen we investeren in projecten die mensen lees- en taalvaardig maken en hun weg leren vinden in de informatiemaatschappij. 

Partnerpas
Ook wanneer je een abonnement hebt waaraan een partnerpas is gekoppeld, mag je maximaal 25 materialen tegelijk in bezit hebben. Heb je een abonnement met de optie Beeld & Geluid? Dan mag je maximaal 50 materialen tegelijkertijd lenen. Hiervan mogen 25 materialen games, films of muziekdragers zijn.