Winnende stapelgedichten

Gepubliceerd op: 9 januari 2017 14:49

We've got a winner! Nadat Martin Beversluis op 1 januari de aftrap had gedaan met zijn stapelgedicht ‘Achterstallig geluk’, vroegen we jullie om ook mee te stapelen en je mooiste stapelgedicht met ons te delen. Dat leverde mooie inzendingen op.

Juryoordelen

Alle inzendingen werden beoordeeld door een jury van ‘De Grote Drie’: Martin Beversluis (Stadsdichter Tilburg), Jim van Bergen (Junior Stadsdichter Tilburg) en Joep Trommelen (Stadsdichter Waalwijk). Zij kozen ieder hun favoriete stapelgedicht.

Joep Trommelen koos voor Wat te doen als iemand sterft door Saskia van Loozen-Koens
(klik op de titel om het gedicht te bekijken)
"Ieder woord is meteen raak, de gekozen titels sluiten naadloos op elkaar aan, het is ontroerend en aangrijpend met een heldere boodschap, die veel mensen die iemand hebben verloren aan zal spreken."   

Jim van Bergen koos voor Stille mensen door Bregje De Laat
(klik op de titel om het gedicht te bekijken)
"Als je dit stapelgedicht leest, spreken alle boeken apart je al aan. Het laatste boek maakt een soort statement en dat zet je gelijk aan het denken."

Martin Beversluis koos voor HM door David Janssen
(klik op de titel om het gedicht te bekijken)
"Dit stapelgedicht bevat wat mij betreft een dubbele vondst: de eerste vondst is dat het uitsluitend bestaat uit boektitels van één schrijver (en dat die boeken ook nog eens allemaal verschenen bij dezelfde uitgeverij). De tweede vondst is dat die schrijver dan uitgerekend Marten Toonder is, als je begrijpt wat ik bedoel. De bedenker van Tom Poes en Ollie B. Bommel, wiens werk bekend stond om de subtiele humor en verholen maatschappijkritiek. Geeft toch een extra laag aan dit stapelgedicht. En doordat alle boeken van dezelfde uitgeverij zijn, ziet het geheel er ook nog eens verzorgd uit. Bijna visuele poëzie. In mijn denkraam verdient dit stapelgedicht daarom een eerste plaats. Met uw welnemen..."

Van harte gefeliciteerd alle Saskia, Bregje en David! Jullie ontvangen ieder twee vrijkaarten voor de LichteGedichtenDag op 29 januari in Thesters Tilburg.

Geïnspireerd geraakt?

Graag willen we alle andere inzenders én de juryleden heel erg bedanken voor hun deelname en de enthousiaste reacties op onze stapelgedichtenactie. We vonden het een feest om het nieuwe jaar op deze manier met jullie te beginnen!

Zin om vaker creatief met taal bezig te zijn?
Kijk dan ook eens naar: