De Bibliotheek Oisterwijk: verbouwen en verhuizen

Gepubliceerd op: 15 juni 2017 14:07

Tiliander verbouwt. Op dinsdag 6 juni zijn de werkzaamheden gestart om van de begane grond een aantrekkelijke ontmoetingsruimte te maken. Hier krijgen naast de foyer en horeca van Tiliander ook de Bibliotheek en het VVV een plek. De verbouwing en verhuizing van de Bibliotheek naar de begane grond is naar verwachting medio oktober klaar.

Toegang naar de Bibliotheek

De ingang naar Tiliander aan het Lindeplein is tijdens de gehele verbouwing gesloten. Ook de rolstoellift naast de trap buiten. Bezoekers kunnen het gebouw daarom nu binnen via de ingang aan de Spoorlaan. Als je Tiliander via deze zijde binnenkomt, vind je rechts de lift of trap naar de eerste etage. Er is tijdelijk extra bewegwijzering aangebracht om bezoekers naar de Bibliotheek te loodsen. De ingang aan de Spoorlaan is echter voor mindervaliden of mensen met kinderwagens niet te gebruiken vanwege de kleine trap die naar de entree leidt. Ben je minder mobiel zijn, zit je in een rolstoel of heb je een kinderwagen bij je, dan kun je via de lift in de parkeergarage onder Tiliander naar de eerste etage en naar de Bibliotheek. Gedurende de gehele verbouwing is de Bibliotheek volgens de normale openingstijden open.

Maandag: 14.00 - ­18.00 uur
Dinsdag: 10.00 - ­18.00 uur
Woensdag: 10.00 - ­18.00 uur
Donderdag: 10.00 - ­18.00 uur
Vrijdag: 10.00­ - 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 - ­15.00 uur

Ook de zelfservice­uren blijven ongewijzigd. Dit betekent dat je van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00­ - 14.00 uur zelfstandig materialen kunt zoeken, lenen en inleveren. Op alle andere momenten zijn er medewerkers aanwezig om je te helpen en vragen te beantwoorden.

Voorproefje?

Hieronder vind je alvast wat impressies van hoe de ontmoetingsruimte op de begane grond van Tiliander er na de verbouwing uit komt te zien.