Koningsoord nieuwe locatie de Bibliotheek Berkel-Enschot

Gepubliceerd op: 15 juni 2017 15:55

De Bibliotheek Berkel-Enschot gaat verhuizen. Naar een hele bijzondere plek: Ons Koningsoord, het voormalige trappistinnenklooster. Op vrijdag 30 juni om 10.00 uur gaan de deuren open. Er wordt nu nog hard gewerkt om de punten op de i te zetten, maar dat het bijzonder wordt staat vast!

Naast de Bibliotheek krijgen er ook cultureel centrum de Schalm, een kinderdagverblijf, een muziekschool, een aantal multifunctionele ruimtes, een horecagelegenheid en een uniek woonconcept voor 55+ers en starters een plek.

Ons Koningsoord

Het trappistinnenklooster, waarin de Bibliotheek een plek krijgt, was erg naar binnen gekeerd. De trappistinnen waren zelfvoorzienend en geïsoleerd van de buitenwereld. In tegenstelling tot vroeger zal het bij Ons Koningsoord volledig om verbinden en ontmoeten draaien. Nieuwe bewoners en bezoekers zorgen er samen voor een fijne woon-, werk- en verblijfplek. En dat in een prachtige omgeving waar oude architectuur en een eigentijds interieur een bijzondere mix vormen.

Een nieuwe plek, een nieuwe bieb

Een nieuwe plek, een nieuwe bieb. Maar wat is er nu zo anders aan de Bibliotheek in Koningsoord? Naast de unieke locatie hopen we je in deze Bibliotheek Nieuwe Stijl te verrassen met een boeiende en vernieuwende collectie. Uiteenlopende genres en thema’s voor alle leeftijden. Daarnaast hopen we je te triggeren met ons interessante activiteitenprogramma, georganiseerd voor en/of samen met jou of bijvoorbeeld De Schalm of andere partijen. En weet dat er ook aantrekkelijke flexibele werk­ en studieplekken zijn, met snelle wifi en een goede kop koffie of thee binnen handbereik. Kortom, de nieuwe Bibliotheek inspireert je, verrast je, brengt je verder. Kom je snel kijken?

Wanneer gaan we verhuizen?

Vanwege de verhuizing is de Bibliotheek gesloten van maandag 26 t/m donderdag 29 juni. De inleverdatum van je materialen zal niet in deze periode vallen. Wil je toch gebruik maken van de Bibliotheek? Je bent van harte welkom in een van onze andere vestigingen, bijvoorbeeld in Udenhout of Tilburg. Hier vind je alle adressen en openingstijden. Vanaf vrijdag 30 juni 10.00 uur heten wij je van harte welkom op onze nieuwe locatie in Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77 in Berkel­Enschot.

Openingstijden nieuwe Bibliotheek

De Bibliotheek in Koningsoord kent ruimere openingstijden dan voorheen. We gaan eerder open en sluiten ook later. Onze openingstijden (die gelden tot sowieso medio september) staan inmiddels vast.

Maandag t/m donderdag: 09.00 - 19.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 15.00 uur

Op maandag t/m vrijdag zijn er tussen 14.00 - 18.00 uur medewerkers van de Bibliotheek aanwezig om u te helpen, mocht dat nodig zijn. Op zaterdag geldt dat tussen 10.00 - 15.00 uur.

Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van de verbouwing, de verhuizing en de nieuwe Bibliotheek in Ons Koningsoord? Volg de Bibliotheek Berkel-Enschot dan op Facebook.