Kunstwandeling

Gepubliceerd op: 23 oktober 2017 15:16

Bij Theaters Tilburg denk je misschien aan voorstellingen en concerten, maar wist je dat Theaters Tilburg ook een eigen kunstcollectie heeft? Misschien heb jij ooit je kopje koffie tussen de benen van het 'dansende paar' gezet of heb je misschien wel eens (onbewust) aandacht besteed aan de kunstwerken van Lucebert of Jan Cremer. De kunstcollectie van Theaters Tilburg is in de loop van de jaren deel uit gaan maken van het meubilair, altijd aanwezig maar inmiddels soms wat onopvallend. Daarom wordt er op zaterdag 18 november een kunstwandeling georganiseerd.

Iedereen is tijdens de kunstwandeling van harte welkom om samen stil te staan bij de prachtige collectie van Theaters Tilburg. Voorafgaand aan de wandeling geeft kunsthistorica Carla van Bree een korte lezing over het onstaan van de collectie, de kunstenaars en hun werk. Daarnaast beanwoord ze ook waarom Theaters Tilburg eigenlijk een collectie en waarom zij voor deze werken hebben gekozen.

14:00 tot 14:45 uur: lezing kunsthistorica Carla van Bree
14:45 tot 15:00 uur: korte pauze met koffie of thee
15:00 tot 16:00 uur: Kunstwandeling door Theaters Tilburg begeleid door kunsthistorica Carla van Bree.

Het is mogelijk om voorafgaand aan het programma je aan te melden voor een lunch bij Theaters Tilburg. De aanvang voor deze lunch is om 13:00 uur.

Meewandelen?
De prijs van deze kunstwandeling is €7,50 voor leden van de Bibliotheek Midden-Brabant. Niet-leden betalen €10. Aanmelden kan via Theaters Tilburg

Deze kunstwandeling is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum. In de maand november vindt u in de Bibliotheek Tilburg Centrum een speciale boekencollectie rondom kunst en de collectie van Theaters Tilburg.