Vloggen met je opa: sprookjes sprokkelen in de Efteling

Gepubliceerd op: 30 oktober 2017 12:45

Ergens in de bibliotheek van een oud, verlaten kasteel liggen eindeloos veel verhalen te wachten om gelezen en verteld te worden. Als de 12-jarige Sterre met hulp van haar opa de juiste deur naar de Sprookjesbibliotheek weet te vinden, gaat er een wereld voor haar open. --- Dit verhaal, tot en met maart 2018 in het Efteling Theater te zien als Sprookjessprokkelaar de musical, sprak natuurlijk direct tot onze verbeelding. Daarom sprokkelden onze mediacoaches alle ingrediënten bij elkaar voor een leuke en leerzame Vlogworkshop in het Efteling Theater.

De Sprookjessprokkelaar

De Sprookjessprokkelaar, geschreven door prinses Laurentien, schrijver Paul van Loon en de Efteling, is het verhaal over de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, geeft opa Sterre de sleutel in handen van een verborgen sprookjesbibliotheek. Er gaat een wereld voor haar open en ze kan niet wachten om de magische verhalen te redden van de vergetelheid en ze met iedereen te delen. Maar dan stuit ze op een bittere vloek. Lukt het Sterre om de deuren van de sprookjesbibliotheek voor iedereen open te zetten? Zodat iedereen weer naar binnen kan om mooie verhalen te vinden, te vertellen en zelf te bedenken?

Sprokkel mee: win 4 tickets voor de familiemusical
Ben je nieuwsgierig naar Sprookjessprokkelaar de musical? Doe dan mee aan de ‘stokfoto’-actie van de Efteling. Stuur voor 19 november jouw mooiste (herfst)foto in met daarop een stokje, takje of twijgje. De Sprookjessprokkelaar van de Efteling sprokkelt er dan een mooi verhaaltje uit én je maakt kans op 4 tickets voor Sprookjessprokkelaar de musical.

Klik hier om mee te doen aan de winactie.

Meedoen aan de Vlogworkshop? Zoek het gouden stokje in jouw Bibliotheek!

Wil je kans maken op een Vlogworkshop samen met je opa of oma? Kom dan op woensdagmiddag 22 november stokjes sprokkelen in de Bibliotheek. In elk van onze vestigingen liggen die middag een heleboel stokjes verstopt. Wie tussen al deze stokjes het gouden stokje vindt, mag in januari 2018 met zijn opa of oma deelnemen aan de Vlogworkshop in het Efteling Theater.

De Vlogworkshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun opa of oma. Wie in zijn vrije tijd al bezig is met filmpjes maken, kan tijdens de Vlogworkshop ook zijn opa of oma inwijden in de wondere wereld van het vloggen. Maar ook kinderen die nog geen ervaring hebben met vloggen, zijn welkom om mee te doen.

Tijdens de workshop krijgen deelnemers eerst tips van een professionele vlogger en leren ze hoe je op een creatieve manier voor camera een kort verhaal vertelt. Daarna gaan alle kinderen, opa’s en oma’s samen naar Sprookjessprokkelaar de musical en maken hierover hun allereerste vlog.

De Vlogworkshop zal in januari 2018 plaatsvinden in het Efteling Theater (exacte datum volgt nog). Deelname is gratis, maar er is slechts plek voor vijftien kinderen. Kom dus op woensdagmiddag 22 november naar de Bibliotheek, en wie weet vind jij één van de gouden stokjes.

De tijden per vestiging vind je hier