Natuur en Duurzaamheid

Gepubliceerd op: 19 februari 2018 14:18

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

Lezingen en boekentips

Er worden twee lezingen geven over natuur en duurzaamheid. Op dinsdag 13 maart vertelt stadsbioloog Gert Brunink over de ontwikkelingen in de natuur in het Piushavengebied en het Leijpark. Ook gaat hij in op wat er zoal over de natuur in de omgeving van Koningshaven is geschreven, onder andere door bioloog Henk Kuiper en voormalig Stadsdichter Jasper Mikkers. Op donderdag 15 maart geeft Peter Smith een lezing over duurzaamheid, zwerafval en plastis soep.

Tijdens de Boekenweek start de eerste bijeenkomst van 'Leestips van Leonoor'. Onze collectioneur Leonoor geeft hierbij maandelijks boekentips voor volwassenen en je kan met haar in gesprek gaan over jouw eigen voorkeuren. De eerste editie vindt plaats op woensdag 14 maart van 15:00 to 16:00 uur.

Voor de kinderen

Daarnaast organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum ook workshops over én met zwerfafval voor kinderen. Hierbij lezen ze kunst te maken met zwerfafval, leren ze over plastic soep en de gevolgen daarvan voor dier en natuur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud.

Ook voor de jongere kinderen is er een activiteit: Knuffelslaapfeest! Op vrijdag 16 maart kunnen de knuffels gebracht worden om 19.00 uur, waarna er nog even voorgelezen zal worden. Op zaterdag 17 maart mogen de kinderen hun knuffel weer komen ophalen tijdens een voorleesontbijt van 10.00-11.00 uur en zien ze wat hun knuffelvriend allemaal heeft meegemaakt in de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 15 knuffels.

Wat is er nog meer te doen tijdens Boekenweek?

In het kader van de Boekenweek organiseren verschillende vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant activiteiten rondom het thema 'Natuur'. Benieuwd naar deze activiteiten? Of wil je meer informatie over bovenstaande activiteiten? Kijk dan hieronder voor meer informatie en/of aanmelding.