Ontdek de cultuur van... Nederland

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 10:56

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

Programma ‘Proef de cultuur van Nederland’

Donderdag 22 februari 19.30-21.00 uur
Typisch Nederlands? Typisch Tilburgs? Petra Robben van Stadsmuseum Tilburg neemt je mee in de geschiedenis, cultuur, tradities en dialecten. Natuurlijk gaat ze ook in op typisch Tilburgse onderwerpen. Een tas koffie met een kuukske staat voor je klaar.
- LET OP:  De lezing van Petra Robben gaat niet door op 22 februari. Een nieuwe datum volgt. -

Dinsdag 27 februari 19.30-21.00 uur
Boekproeverij met aansluitend rondetafelgesprek over ‘Hoe tolerant is de Nederlandse samenleving?’ Laat je verrassen met de mooiste boeken over Nederland en Tilburg, deskundigen van de Bibliotheek vertellen er over. Daarna gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen over de stand van zaken in Nederland en Tilburg. Natuurlijk is er weer een tas koffie met een kuukske.

Donderdag 1 maart 10.30-12.00 uur
Themaochtend over dementievriendelijke wijk West: laat je informeren over dementie.

Donderdag 8 maart 19.30-22.00 uur
Filmavond met een mooie Nederlandse film

Vrijdag 9 maart
Afsluiting van het Nederlandse programma, met om
- 18.00 uur - Stamppottenbuffet, een typisch Nederlandse maaltijd
- 19.00 uur - Ik hou van Holland-quiz, speel mee en test je kennis over Nederland
- 20.30 uur - Zing mee met Los Sant
- 21.00-23.00 uur - Dans mee op Nederlandse muziek

Praktische informatie

Entree voor de filmavond bedraagt € 3,00, net als de kosten voor de maaltijd. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart in het wijkcentrum bij Thea Stokkermans of via sant@bibliotheekmb.nl.

Overige activiteiten zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.
Locatie: Wijkcentrum 't Sant, Beneluxlaan 74, 5042 WS Tilburg