Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 10:33

Op 7 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Negen schoolwinnaars strijden in De Kennismakerij (Spoorzone) om de titel Voorleeskampioen én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Deelnemende scholen

Dit jaar doen er voor het eerst vier Tilburgse scholen mee: het Beatrixcollege, 2College Jozefmavo, De Nieuwste School en Campus013. Daarnaast deden ook leerlingen van het Mill-Hillcollege (Goirle), Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel) mee aan de voorleeswedstrijd. Elk van deze scholen heeft 1 schoolwinnaar afgevaardigd. Deze kandidaten kiezen zelf een jeugdboek en lezen hier vijf minuten uit voor, aangemoedigd door hun vrienden, familie en docenten.

De wedstrijd

Een vakjury bepaalt wie van de negen deelnemende leerlingen verder mag naar de Provinciale Finale op 19 april in Oisterwijk. De vakjury bestaat uit de populaire Young Adult schrijfster Margje Woodrow, Rozelijn van Gurp (Junior Stadsdichter van Tilburg), en Angelique de Kort (regiomanager Tilburg bij de Bibliotheek Midden-Brabant).

Het publiek mag ook een winnaar kiezen – deze gaat niet door naar de volgende ronde, maar ontvangt wel de eer met een mooie prijs. De presentatie van de avond is in handen van Anton Wolvekamp, (jeugd)boekenschrijver en docent. In de pauze testen we de boekenkennis van het publiek met een spannende quiz. Boekhandel Livius de Zevensprong sponsort enkele prijzen en is aanwezig met een boekentafel.

De kwartfinale vindt plaats op:
•  Datum:     woensdag 7 maart 2018
•  Tijd:         19.00 – 21.30 uur
•  Plaats:      Kennismakerij (De Spoorzone) Burg. Brokxlaan 8-79, 5041 SB Tilburg

Over Read2Me!
Read2Me! is een voorleeswedstrijd waarin brugklasleerlingen in diverse voorleesrondes strijden om de beste voorlezer van Nederland te worden. De landelijke finale vindt plaats op 26 mei in Utrecht. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen, een stichting die zich richt op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur.