Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 10:33

Op 13 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Tien schoolwinnaars strijden in de Bibliotheek LocHal om een plaats in de Provinciale finale én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Deelnemende scholen

Op tien deelnemende scholen zijn de schoolrondes in volle gang. De beste schoolkandidaten worden geselecteerd en voorbereid op de volgende ronde. De deelnemende scholen zijn SG De Overlaat, Mill Hill college, Dr. Mollercollege, Campus013, 2College Jozefmavo, Willem van Oranje College, De Nieuwste School, Reeshofcollege, Odulphuslyceum en 2College Ruivenmavo.

De wedstrijd

Een vakjury bepaalt wie van de deelnemende leerlingen verder mag naar de Provinciale Finale op 11 april in Goirle. De vakjury bestaat uit Young Adult-schrijfster Juultje van den Nieuwenhof, Junior Stadsdichter Tilburg 2018 Marije van Pamelen en directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant Peter Kok. Zij krijgen de zware taak om de beste kandidaten te laten winnen.

Over Read2Me!
Read2Me! is een voorleeswedstrijd waarin brugklasleerlingen in diverse voorleesrondes strijden om de beste voorlezer van Nederland te worden. De landelijke finale is 25 mei in Podium De Hoge Woerd (De Meern, Utrecht). Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen, een stichting die zich richt op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur.