Vloggen met je oma!

Gepubliceerd op: 21 februari 2018 09:01

25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

Kinderen ontdekten samen met hun opa of oma de wondere wereld van het vloggen. Eerst mochten zij al hun vragen afvuren tijdens een Q&A met professioneel vlogger Pamela Kroes. Daarna was het echt tijd om te vloggen. In kleine groepjes leerden de kinderen wat er allemaal bij vloggen komt kijken.

Eén van de opa’s vertelt: “Deze kinderen zijn met z’n zessen nog niet zo oud als ik, maar het is onvoorstelbaar hoe snel zij dit oppikken.”

Na een bezoek aan Sprookjessprokkelaar de musical mocht iedereen het geleerde in de praktijk brengen. Tijdens een Meet & Greet met de acteurs van de musical, sprokkelden zij alle mooie beelden bij elkaar voor hun eigen vlog. Met alle tips uit de workshop en een instructie over het monteren van video in de hand, gingen de deelnemers vervolgens thuis aan de slag. Sommigen kwamen een week later nog naar het inloopuur van mediacoach Joep, voor wat extra hulp bij het afmaken van hun vlog. Hieronder zie je een aantal mooie voorbeelden van vlogs die kinderen gemaakt hebben.

Verhalen delen

De middag leverde niet alleen mooie filmpjes op, maar zette grootouders en kleinkinderen er ook toe aan om samen verhalen te maken en delen.

“Straks worden grootouders gevraagd om verhalen te vertellen, als hun kleinkind een vlog wil maken. Zoals Suus: ‘Ik ga straks aan opa vragen hoe PSV heeft gespeeld. En dat op de film zetten!‘”(Bron: Brabants Dagblad – lees hier het hele artikel “Vlogles in de Efteling“)

Het eindresultaat: vier voorbeelden van gemaakte vlogs

- Vlog van deelnemer Eyas -

- Vlog van deelnemer Yuri -