Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

Gepubliceerd op: 5 maart 2018 09:05

De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in het Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Wie zijn de kanshebbers?

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg.

De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Strijden om de titel

Tijdens de podiumwedstrijd op 20 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van onder andere Stadsdichter Onias Landveld en huidig Junior Stadsdichter Rozelijn van Gurp.

Wil jij hierbij zijn? 
Meld je dan aan per mail o.v.v. 'Junior Stadsdichter' en geef het aantal personen aan waarmee je wilt komen. De toegang is gratis, maar in verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter wordt mede mogelijk gemaakt door: de Bibliotheek Midden-Brabant, CiST, de Gemeente Tilburg, Gianotten Mutsaers, Scholen voor het voortgezet onderwijs Tilburg. Voor meer informatie over het project kun je kijken op www.juniorstadsdichter.nl en op www.facebook.com/juniorstadsdichtertilburg

VIDEO: Rozelijn van Gurp, Junior Stadsdichter 2017, over het Junior Stadsdichterschap: