Verveelde kids? Niet met deze 5 zomervakantie-activiteiten!

Gepubliceerd op: 9 juli 2018 15:20

Wekenlang hebben ze ernaar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver: je kinderen hebben zomervakantie. Hartstikke leuk voor hen, maar als ouder is het soms lastig om ze bezig te houden en van verveelde kinderen wordt niemand blij. Daarom hebben we verschillende leuke dingen op een rijtje gezet waarmee je je kids kan vermaken.

1.       Maak je eigen digitale Vakantie-DoeBoek!

Je kan natuurlijk een Vakantie-DoeBoek kopen, maar het is veel leuker om er eentje zelf te maken! Vanaf 11 juli gaan kinderen vijf woensdagmiddagen aan de slag om het ultieme digitale Vakantie-Doeboek te maken. Zo gaan we schrijven, striptekenen, aan de slag met het greenscreen en pixelart maken. Hoe leuk is dat? Je hoeft niet per se iedere woensdagmiddag te komen, maar dat is wel het leukste aangezien je kind dan een compleet boek heeft! 
Per workshop betaal je €2,50. Meedoen met alle workshops? Dan betaal je €10,- ipv €12,50

2.       Gratis boeken lezen met de VakantieBieb-app

Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling voor kinderen en daarnaast is het gewoonweg ontzettend leuk! Om je koters ook tijdens de vakantie te laten lezen staan er verschillende (gratis!) e-books op VakantieBieb-app. Of je kind nou 4 jaar is of 14 jaar: er is voor ieder wat wils. Duik bijvoorbeeld in de wereld van lieve dieren of maak een ritje in de spannende Griezelbus.  

3.       Lezen wordt vanzelf leuk met de #KijkMijLezen-opdrachten

Hebben je kinderen een duwtje in de rug nodig als het gaat om boeken lezen? Doe dan mee aan de #KijkMijLezen-opdrachten. Iedere week posten we op woensdag een superleuke leesopdracht voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Maak een foto of filmpje terwijl je kind de opdracht uitvoert en wie weet winnen jullie dan wel een supertoffe zomerse prijs!

4.       Neem eens een kijkje in het Digilab

Hoe gaaf is het om je kind de mogelijkheden van de digitale wereld te laten zien? In het Digilab kan het! Zo is er Leap Motion Controller waarmee je met hand- en armgebaren een computer kan besturen. Of doe de Virtual Reality-bril op en maak een ritje in een achtbaan. Ook leuk: een scan van je hoofd laten maken en die vervolgens uitlaten printen met de 3D-printer! Genoeg te doen dus. Het Digilab is geopend op werkdagen van 13.30 tot 17.30 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Op zaterdag ben je welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.

5.       Maak je eigen stop-motionfilm

Heb je creatieve kinderen en wil je een keer iets anders knutselen? De hele maand juli is het mogelijk om een stopmotion-filmpje te maken in het Digilab! Loop
even binnen en vraag naar de mogelijkheden. Wie weet is het eindresultaat wel net zo gaaf als onderstaand filmpje! En het leuke is: het tofste filmpje wint eind
juli een prijs!